Site coolinaria.ro

Dieta corecta dupa 30 de ani


Dieta corecta dupa 30 de ani Metabolismul este cel care te-a ajutat sa treci prin tinerete mancand shaorma si pizza, dar acesta incetineste, scazand cu cate 1% la fiecare 4 ani.

Chiar daca numarul aratat pe cantar nu creste, este foarte posibil sa te ingrasi.
Oamenii de stiinta au demonstrat ca exista persoane care au reusit sa-si mentina greutatea peste 40 de ani, dar in acest timp au adaugat 1 kilogram de grasime, pierzand cate 1 kilogram de muschi.

Iata principalele probleme de sanatate si cum le poti ameliora in mod natural:

1. Probleme cu articulatiile
Chiar daca artrita nu intra in discutie decat dupa 50 de ani, problemele ce o cauzeaza apar de pe acum. Pentru a reduce riscurile, mananca 150 de grame de peste pe saptamana. Incearca, in mod special, somonul si tonul, deoarece acestia sunt bogati in ulei si te ajuta sa scapi de probleme.

2. Tensiunea marita
Hipertensiunea este si ea o problema atunci cand treci de o anumita varsta. Pe langa obezitate, lipsa de miscare si consumul excesiv de sare, dietele ce contin prea putin potasiu sunt principala cauza a hipertensiunii.
Cea mai buna solutie este sa incerci sa mananci fasole, banane sau stafide in fiecare zi.

3. Metabolismul incetinit
Metabolismul tau incetineste in fiecare an, dar daca vei consuma mancaruri cu un continut scazut de zaharuri si bogate in proteine nu vei mai avea aceasta problema. Branza este un aliment bun, deoarece contine 7 grame de proteine, dar nu si zahar. Daca vrei o alternativa, poti incerca iaurtul sau migdalele.

4. Nu mai ai atat de multa energie
In cazul in care simti ca nu mai ai la fel de multa forta ca inainte, inseamna ca muschii tai se regenereaza din ce in ce mai greu. Solutia este sa mananci broccoli si ardei gras. Acestia contin vitaminele C si E, doi nutrienti care te vor ajuta la intretinerea muschilor.



5. Fiecare pranz este un pranz de business
Daca fiecare masa pe care o mananci este la restaurant, atunci este de inteles de ce incepi sa iei in greutate. Inlocuieste sandvisul cu pui de la birou cu o salata de pui la gratar. In felul acesta vei arde mai multe grasimi. Alta solutie este friptura insotita de o salata sau legume, fara paine.

6. Nutrientii de care ai nevoie acum
Acidul folic este critic pentru a-ti pastra sanatatea in timpul sarcinii. Mananca sparanghel, spanac, broccoli, avocado si bea suc de portocale.
Fitonutrientii vor incetini procesul de imbatranire si iti vor imbunatati sanatatea inimii. Sunt permise ciocolata neagra, cafeaua si vinul rosu.

Autor:  Andreea Utza