Site coolinaria.ro

10 sfaturi pentru a gati mai bine carnea de pui


10 sfaturi pentru a gati mai bine carnea de pui Carnea de pui poate fi unul dintre cele mai satisfacatoare preparate: poate fi gatita intr-o multime de moduri, iar "resturile" sunt, uneori, chiar mai bune decat masa propriu-zisa.

Inainte de a te decide sa gatesti urmatorul tau pui, asigura-te ca ai aflat toate secretele necesare.

Iata 10 sfaturi de care sa tii cont pentru a gati o cina perfecta:

1. Inspiratia vine intotdeauna din placerea de a gati
Acest lucru presupune incredere. Este un pret mic de platit pentru o masa delicioasa.

2. Puiul fript este bun in fiecare seara, nu doar in weekend
Poti incerca sa salvezi aceasta cina reconfortanta pentru duminica seara, dar de ce sa o faci? O pasare mica se face intr-o singura ora, deci cu siguranta o poti face si intr-o zi obisnuita.

3. Pulpele de pui sunt mai bune decat pieptul
Majoritatea oamenilor se inghesuie la pieptul de pui, lasand la o parte pulpele aromate. Nu faceti aceasta greseala. In afara de pretul mai bun, un alt avantaj este ca, desi are mai multa grasime, pulpa este mai gustoasa.

4. Laptele este ingredientul surpriza in cea mai buna reteta cu pui
La fel de surprinzator cum este combinatia de ingrediente este si usurinta cu care puteti face reteta. Un amestec neasteptat de lapte, lamaie si scortisoara merg perfect pentru a reimprospata fiecare cina.



5. Exista un indicator pentru gradul de coacere, acesta fiind temperatura
Ni se spune ca puiul este bine facut atunci cand culoarea carnii nu mai este roz si temperatura interna este de 165 de grade. Adevarul este ca trebuie sa fii atent la temperatura, acesta este cel mai bun indicator.

6. Hartia de copt este secretul pentru un pui suculent
Pieptul de pui este dificil de gatit atunci cand nu vrei sa fie uscat si fara gust. Dar o singura bucata de hartie de copt pusa peste pui inainte de a-l da la cuptor il va impiedica sa se usuce.

7. Taie carnea inainte de coacere
Pieptul de pui este intotdeauna mai gros la un capat, iar acest lucru inseamna ca se va gati mai greu pe o parte. Daca tai carnea la aceeasi grosime inainte sa o coci, se va gati uniform.

Autor:  Andreea Utza