Site coolinaria.ro

Ierburi proaspete pentru arome bogate


Ierburi proaspete pentru arome bogate Ierburile alese cu grija iti vor imbunatati gustul mancarurilor.

Iata ce poti adauga la urmatoarea masa pe care o gatesti:

1. Cimbru
Daca simti nevoia de a adauga cimbru, incearca sa nu-l cumperi pe cel procesat. O singura lingura contine mai mult cu 20% decat necesarul de fier pe zi.
Cimbrul este foarte util, se combina bine cu legumele si carnea fripta, sucul de rosii si omleta.

2. Rozmarin
Japonezii spun ca acidul carnosic, gasit in rozmarin, poate proteja corpul impotriva Alzheimerului si a Parkinsonului.
Amesteca-l cu usturoi, suc de lamaie si ulei de masline pentru a da gust oricarui sortiment de carne sau legume.

3. Coriandru
Studiile arata ca semintele de coriandru ar putea fi folosite ca tratament pentru diabet si pentru cei cu probleme cardiovasculare.
Taie rosiile, o ceapa, un ardei iute si amesteca-le cu coriandru pentru a obtine o garnitura gustoasa.

4. Tarhon
Studiile arata ca extractul de tarhon ar putea ajuta in tratarea diabetului, prin imbunatatirea sensibilitatii la insulina. De asemenea, este posibil ca acest extract sa fie util in cazul bacteriilor ce provoaca ulcer.
Pune pe gratar mai multe tipuri de legume: ceapa, ardei iute, sparanghel, apoi stropeste-le cu suc de lamaie si ulei de masline amestecat cu tarhon, dupa care poti adauga si branza.

5. Salvie
Ca si rozmarinul, salvia este o planta care imbunatateste memoria. Acidul aflat in aceasta planta poate imbunatati sanatatea ficatului prin protejarea celulelor de la oxidare.
Pentru un sos de paste, topeste unt intr-o tigaie, apoi adauga o mana de salvie, impreuna cu branza si ravioli.

Autor:  Andreea Utza