Site coolinaria.ro

7 alimente pe care sa NU le mananci noaptea


7 alimente pe care sa NU le mananci noaptea Gustarile de dinainte de culcare sunt calea sigura spre cresterea in greutate si un somn nelinistit.
Mai mult decat atat, ele pot dauna tesuturilor din gat si esofag, ducand chiar la senzatia de arsura.

Iata ce trebuie sa eviti, oricat de infometat sau insetat ai fi la miezul noptii:

1. Alcoolul
Acesta relaxeaza valvele ce conecteaza stomacul si esofagul. Cand se intampla acest lucru, corpul tau nu mai este capabil sa tina mancarea acolo unde ii e locul. Daca bei alcool inainte de culcare, in mod sigur vei avea arsuri.

2. Sucurile carbogazoase
Sunt cele mai acide produse alimentare pe care le poti gasi. Acidul actioneaza la fel ca alcoolul, in cazul valvelor. In plus, ele cresc presiunea in stomac.

3. Ciocolata
Unele sortimente sunt bogate in grasimi, care relaxeaza si reconforteaza valvele. Contine cafeina si un stimulent mai putin cunoscut, teobromina, ceea ce o face un amestec nefericit de ingrediente pentru noapte.

4. Branza
Este o alta mancare grasa, dar daca nu ai altceva la indemana, alege varietati precum parmezanul, care are un efect mai bland decat feta sau mozarella. Acestea fiind spuse, pizza iese din calcul.



5. Nucile
Grasimile sunt grasimi, indiferent daca sunt saturate sau nesaturate. Deci, chiar daca nucile contin grasimi sanatoase, ele trebuie evitate inainte de culcare. Caju, macadamia si arahidele sunt cele mai rele, in timp ce fisticul sau migdalele sunt oarecum acceptabile.

6. Citricele
Sunt bogate, de asemenea, in acid. Un pahar de suc de portocale sau un mar verde sunt alegeri neinspirate. Totusi, unii oameni pot consuma mere rosii inainte de culcare fara a avea probleme. Depinde de aciditatea gastrica a fiecaruia.

7. Cafeaua
Nu doar ca este acida, insa cofeina genereaza si mai mult acid in stomac. Daca vrei o gura de cafea, totusi, serveste una fara cofeina, deoarece are mai putin acid decat una normala.

Autor:  Andreea Utza