Site coolinaria.ro

6 greseli in consumul iaurtului


6 greseli in consumul iaurtului Pe langa faptul ca este delicios, iaurtul ajuta la scaderea in greutate.
Poate fi o gustare excelenta, datorita continutului sau bogat in proteine.

Totusi, iata care sunt greselile care pot transforma un iaurt sanatos intr-o bomba calorica:

1. Te concentrezi prea mult pe calorii
E util sa verifici numarul de calorii, mai ales atunci cand incerci sa-ti tii mesele sub control. Insa, poate fi inselator pentru iaurt. Multe iaurturi care sunt sarace in calorii nu au destule proteine. In loc sa numeri caloriile, mai bine verifica numarul de proteine. Un iaurt poate avea 100 de calorii, dar doar 6 grame de proteine. In acest caz, mai bine cauta variantele cu 12-15 grame de proteine, chiar daca au mai multe calorii.

2. Nu-ti masori portia
Un pahar mare de iaurt este o metoda buna pentru a economisi. Insa instinctele te pot face sa mananci mult mai mult decat e nevoie. Nu masura din ochi, pentru ca te poti insela usor. Foloseste o cana pentru a manca mereu o cantitate egala.

3. Pui prea mult topping
Teoretic, e o idee foarte buna sa cumperi iaurt simplu si sa adaugi tu toppinguri. Insa, daca nu ai grija, iti poti sabota dieta. Unele persoane adauga miere, cereale, nuci si fructe. Toate acesta sunt bune, insa trebuie sa ai grija la cantitati. In primul rand, vezi daca mananci iaurtul ca o gustare sau ca o masa. Daca este un snack, atunci nu trebuie sa aiba mai mult de 200 de calorii. Asta inseamna cam o cana de iaurt, fructe si poate putine nuci. Daca il mananci la micul dejun, adauga si cereale si fructe, dar nu prea multe nuci.



4. Degresat sau cu grasime?
Iaurtul degresat poate sa compenseze in alte parti. Toate contin zahar in mod natural, din lapte, insa unele au prea mult adaugat, pentru aroma. Daca cantitatea de zahar depaseste 18 grame, incearca un alt iaurt. Nimeni nu trebuie sa aleaga variantele cu grasime, daca nu le prefera. Daca nu consumi destule grasimi, in general, este mai bine, intr-adevar, sa le alegi pe acestea. Altfel, ramai la cele cu o cantitate redusa.

5. Probioticele
Nu te lasa inselat de eticheta: chiar daca ea mentioneaza ca iaurtul are probiotice, asta nu inseamna, neaparat, ca este sanatos. Este mai mult un adaos, pe langa alte ingrediente. In plus, probioticele nu sunt asociate cu slabitul.

6. Alegi un parfait, in schimbul iaurtului
Desi nu poti fi invinovatit, deoarece arata foarte bine, afla ca acestea pot fi niste deserturi nesanatoase, deghizate. Pot avea iaurt cu multa grasime si granola. Daca te grabesti, mai bine cumpara un iaurt simplu. Sau, si mai bine, cand ai timp fa-ti singur un parfait sanatos.

Autor:  Andreea Utza