Site coolinaria.ro

5 alimente care incetinesc imbatranirea


5 alimente care incetinesc imbatranirea Gandul ca vom imbatrani ne da dureri de cap in fiecare zi...

Iata cateva alimente care te vor ajuta, in mod natural, in lupta cu timpul:

1. Migdalele
Aceste snackuri micute micsoreaza nivelul de colesterol si lupta impotriva diabetului prin reducerea cantitatii de zahar din sange. De asemenea, sunt bogate in aminoacizi, care ajuta la sintetizarea proteinelor.
Migdalele contin si vitamina E, care te ajuta sa te protejezi impotriva arsurilor solare. Si, pentru ca au vitamina E, migdalele iti protejeaza arterele de radicalii liberi. Nivelul scazut din aceasta vitamina este asociat cu problemele de memorie si cu declinul cognitiv.

2. Semintele de in
Acestea sunt bogate in proteine, fibre si acizi grasi omega-3, care imbunatatesc starea pielii. Toate acestea ajuta la eliminarea petelor si sunt eficiente impotriva ridurilor.
Presara seminte de in pe ovaz, iaurt sau salate. In felul acesta iti vei mentine pielea hidratata si, de asemenea, vei scadea nivelul de colesterol.

3. Rosiile
Iata doua lucruri pe care trebuie sa le stii despre rosii: sunt pline de antioxidantul numit licopen, iar rosiile procesate sunt la fel de bune ca si cele proaspete, deoarece ii usureaza corpului misiunea de a absorbi licopenul.
Studiile au aratat ca o dieta bogata in licopen reduce riscul aparitiei cancerului de prostata, plamani, vezica, piele si stomac. De asemenea, reduce si riscul bolii arteriale coronariene si ajuta la eliminarea radicalilor liberi dati de arsurile solare.



4. Cartofii dulci
Sunt unele dintre cele mai bune mancaruri de pe planeta. Pe langa faptul ca ajuta la combaterea efectelor nocive ale fumatului pasiv si previn diabetul, cartofii dulci contin glutation, un antioxidant care contribuie la sanatatea sistemului imunitar si te protejeaza impotriva Alzheimerului, Parkinsonului, bolilor de ficat, HIV-ului, cancerului si atacului de cord.
In plus, cartofii dulci sunt plini de vitamina C, care stimuleaza productia de colagen.

5. Spanacul
Spanacul contine minerale esentiale, cum ar fi potasiul si magneziul, si este una dintre cele mai bune surse de luteina, un antioxidant care ajuta la prevenirea infundarii arterelor.
Vitaminele si nutrientii aflati in spanac imbunatatesc densitatea oaselor, ataca celulele cancerului de prostata, reduc riscul tumorilor pielii si lupta impotriva cancerului de colon.

Autor:  Andreea Utza