Site coolinaria.ro

Apa cu gheata - metoda salvatoare


Apa cu gheata - metoda salvatoare Nu te-ai fi asteptat ca apa cu gheata sa fie ceva indispensabil intr-o bucatarie?

Ei bine, iata cat de mult te poate ajuta acest truc incredibil de simplu:

1. Ofera un "soc" legumelor
Dupa ce ai fiert legumele in apa cu sare, pune-le intr-un bol plin de apa cu gheata, pentru a-si pastra culorile vibrante si o textura crocanta, delicioasa. Apa cu gheata opreste procesul de gatire instantaneu, asa ca legumele isi pot pastra culoarea si textura intacte.

2. Decojeste mai usor rosiile si piersicile
Cel mai simplu mod sa decojesti rosiile: cresteaza un X in coaja, pune-le in apa care clocoteste, apoi transfera-le intr-un castron cu apa cu gheata. Coaja va aluneca imediat. Acest truc este valabil si pentru piersici.

3. Decojeste ouale mai usor
Dupa ce ai fiert ouale, tari sau moi, muta-le intr-un bol plin cu apa cu gheata si lasa-le acolo pana se racesc complet. Odata ce vei observa cat de usor se curata, vei folosi intotdeauna aceasta metoda.

4. Cocktail de creveti mai bun
Nu vrei sa gatesti prea mult crevetii, ca sa nu capete o textura neplacuta. Opreste procesul la fel ca in cazul legumelor. Scufunda-i intr-un castron cu gheata imediat ce i-ai luat de pe foc.

5. Raceste mai repede crema de oua cu lapte
Aceasta metoda merge cel mai bine cu castroanele din metal, deoarece conduc caldura mai repede. Daca faci o baza din oua si lapte pentru inghetata, sau pentru orice preparat care necesita racire intai, grabeste procesul, punand castronul cu crema calda peste cel cu apa cu gheata. Apoi amesteca si roteste pana se raceste compozitia.

6. Raceste orice mai repede
Este o regula generala: trebuie sa racesti mancarea, inainte sa o bagi in frigider. Fa asta mai repede turnand mancarea fierbinte intr-un castron din metal, pe care il pui apoi in altul cu apa rece si gheata.

7. Reimprospateaza ierburile delicate
Patrunjelul tau arata cam trist? Scufunda-l intr-un castron cu apa rece ca gheata si lasa-l cateva minute. Ar trebui sa-si revina, dar nu-l lasa prea mult timp...

8. Cruditati crocante
Exista un motiv pentru care cruditatile se servesc pe pat de gheata – devin mai crocante! Feniculul sau ridichile feliate scufundate in apa rece sunt mult mai crocante. Chiar le poti tine in castronul cu gheata, in frigider, pana a doua zi cand le folosesti in salate.

Autor:  Andreea Utza