Site coolinaria.ro

7 alimente pe care nu e nevoie sa le decojesti


7 alimente pe care nu e nevoie sa le decojesti Cu totii stim ca trebuie sa mancam mai multe fructe si legume, pentru a fi mai sanatosi si pentru a scapa de kilogramele in plus.

Chiar daca esti innebunit dupa salate, stii ca spalatul, decojitul si preparatul sunt activitati plictisitoare.

Iata care sunt alimentele pe care nu este nevoie sa le decojesti:

1. Cartofii
De obicei, cand facem piure de cartofi, salata, sau chiar cartofi copti sau fierti, ii decojim inainte. Aceasta convingere este una gresita. 20% din nutrientii precum vitamina B si alte minerale, se gasesc in coaja. Tot aici sunt si fibrele. Tot ce trebuie sa faci e sa te asiguri ca i-ai spalat si frecat foarte bine.

2. Vinetele
Coaja vinetelor contine un fitonutrient numit nasunina, un antioxidant puternic care impiedica deteriorarea celulelor, provocata de boli sau de inaintarea in varsta.

3. Cartofii dulci
Coaja acestora contine cei mai multi nutrienti: vitamina C, potasiu si betacaroten.

4. Castravetii
Chiar daca poate fi cam tare, coaja verde inchis a castravetilor este plina de antioxidanti si fibre, care previn constipatia si contribuie la sanatatea generala a organismului.



5. Morcovii
Cat timp ii speli foarte bine, nu exista niciun motiv sa-i mai si decojesti. Toti antioxidantii se afla in, sau chiar imediat sub coaja.

6. Pastarnacii
Un fel de morcovi albi, pastarnacii sunt mai putin dulci, cu o aroma ce aminteste de condimentele de iarna. Dar, la fel ca rudele lor portocalii, contin multi nutrienti imediat sub coaja. Pastreaz-o atunci cand gatesti aceasta leguma.

7. Merele
Multa lume decojeste merele, deoarece coaja poate fi greu de digerat, insa asta tocmai pentru ca este bogata in fibre! Merele mancate cu tot cu coaja iti dau senzatia de satietate si ajuta la digestie. Coaja contine vitamina C si alte substante care lupta impotriva cancerului.

Autor:  Andreea Utza