Site coolinaria.ro

9 trucuri utile pentru gatit legume


9 trucuri utile pentru gatit legume Fie ca este vorba de legume congelate, uscate sau verzi, gatitul lor devine o joaca daca tineti cont de cateva sfaturi de baza:

1. Nu dezghetati legumele congelate inainte de a le gati!
Acestea trebuie puse direct in apa clocotita, pentru a-si pastra valorile nutritive.

2. Curatati si spalati legumele chiar inainte de a le gati.
Daca incercati sa le pregatiti in avans, veti pierde aproape toate vitaminele.

3. Cand fierbeti legumele, puneti-le in apa cu sare, atat cat sa le acopere.
Daca puneti o cantitate prea mare de apa, substantele hranitoare din legume vor fi mult diluate.

4. Cand fierbeti legume care cresc in pamant, puneti-le in apa rece.
Daca fierbeti legume de suprafata, atunci le puneti in apa clocotita.

5. Legumele si zarzavaturile se spala in apa sarata, pentru a va asigura ca indepartati toate insectele si reziduurile greu de observat.



6. Intotdeauna fierbeti legumele verzi in apa sarata care a dat deja 2-3 clocote.
Acoperiti vasul in care fierbeti legumele pe tot timpul gatitului, pentru ca acestea sa-si pastreze culoarea verde si sa nu li se altereze in vreun fel gustul.

7. Depozitati legumele in cutii de lemn sau carton.
Recipientele din plastic le impiedica sa respire si isi vor pierde aroma.

8. Pentru salata de legume perfecta, atunci cand preparati emulsia, adaugati uleiul numai dupa ce ati amestecat bine otetul cu condimentele.
Retineti ca sarea nu se dizolva in ulei!

9. Legumele uscate trebuie tinute in apa rece inainte de a fi gatite, preferabil chiar in apa de ploaie.
Apoi, se pun pe foc in apa rece, iar sarea se adauga la sfarsit, cand bobul se desface din coaja.

Autor:  Liana Hardt