Site coolinaria.ro

Beneficiile apei de cocos


Beneficiile apei de cocos Apa de cocos este inamicul setei si constituie o optiune mai gustoasa decat apa...

Acest lichid pur are o multime de beneficii pentru sanatate.
Iata care sunt cateva dintre acestea:

1. Ajuta la slabit
Cantitatea de grasimi din apa de cocos este foarte mica, deci se pot consuma cantitati generoase, fara grija kilogramelor in plus. De asemenea, scade apetitul si te face sa te simti satul.

2. Pentru piele perfecta
Pentru cei cu acnee sau alte probleme ale pielii, aplicarea locala a apei de cocos poate ajuta foarte mult. Ea tonifica pielea si poate ameliora astfel de probleme. De asemenea, hidrateaza pielea din interior, atunci cand este consumata si elimina cantitatile mari de ulei. Asa se explica faptul ca, foarte multe sampoane, creme si lotiuni care contin cocos sunt mult mai eficiente.

3. Remediu pentru mahmureala
Data viitoare cand intreci masura cu bautura, consuma apa de cocos pentru a-ti linisti stomacul. De asemenea, te va ajuta sa inlocuiesti acei electroliti esentiali care parasesc corpul in cazul consumului excesiv de alcool.

4. Faciliteaza digestia
Daca intampini dificultati in procesul de digestie, apa de cocos te poate ajuta. Deoarece este bogata in fibre, ajuta la prevenirea indigestiei.



5. Hidrateaza
Ingredientele din apa de cocos sunt mai eficiente pentru hidratarea organismului decat cele din bauturile pentru sportivi. In timpul exercitiilor sau perioadelor cu activitate fizica intensa, corpul pierde fluide bogate in minerale. Apa de cocos le inlocuieste, avand 294 mg de potasiu si 5 mg de zahar natural per pahar, spre deosebire de bauturile pentru sportivi, care contin de 5 ori mai mult zahar si doar jumatate din cantitatea de potasiu.

6. Reduce tensiunea arteriala
Un nivel disproportionat de electroliti poate rezulta in tensiune arteriala crescuta. Apa de cocos se poate consuma la inceputul fiecarei zile, pentru a echilibra nivelul electrolitilor.

7. Este bogata in nutrienti
Spre deosebire de alte bauturi de pe piata, apa de cocos contine cinci elemente esentiale pentru corp: calciu, magneziu, fosfor, potasiu si sodiu. Datoria compozitiei sale unice, apa de cocos poate fi consumata si de cei care au diferite afectiuni medicale.

Autor:  Andreea Utza