Site coolinaria.ro

Reinventeaza macaroanele cu branza


Reinventeaza macaroanele cu branza Macaroanele cu branza sunt usor de facut si gustoase, dar, din pacate, si bogate in calorii.

Este suprinzator cat de usor iti poti imbunatati reteta pentru a reduce numarul caloriilor...

Urmeaza aceste sfaturi si bucura-te de niste macaroane cu branza aproape nevinovate:

1. Adauga legume
Sa adaugi piure de legume in mancarea favorita este o metoda usoara de a adauga nutrienti si de a taia din calorii. Conopida facuta piure are un gust placut, iar textura este excelenta pentru a da finete si volum branzei. In plus, vei consuma mai multe fibre, vitamina C, potasiu si alti nutrienti.
De asemenea, poti inlocui cateva sau chiar toate pastele cu legume. Incearca dovleceii sau dovleacul spaghetti. Vor fi mult mai slabe in calorii, dar bogate in vitamine si minerale esentiale. Mai mult, iti vor da si senzatia de satietate!

2. Uita de lactatele grase
In loc de laptele obisnuit, foloseste lapte degresat, dar si branza ricotta degresata ca baza pentru sosul de branza. De asemenea, poti adauga branza cheddar, branza de capra sau chiar cu mucegai albastru. O branza de calitate inseamna ca vei folosi mai putina, dar vei obtine un gust mult mai bun. Pune si iaurt grecesc in sos.

3. Inlocuieste complet lactatele
Fa un sos de branza cu lapte de migdale neindulcit, sau cu lapte de cocos. Poti folosi chiar branza vegetala, daca vrei sa servesti niste macaroane vegetariene. Asta ar insemna sa pui tofu pasat in sosul de branza pentru a obtine o textura mai cremoasa si mai multe proteine.



4. Alege-ti pastele cu grija
Daca eviti glutenul, incearca una dintre varietatile fara gluten din comert. Daca ai vrea mai multe beneficii nutritionale, inlocuieste pastele obisnuite cu cele integrale. Pentru o schimbare si mai drastica, incearca pastele facute din quinoa, orez brun sau fasole neagra.

5. Proteinele sunt importante
Adauga proteine in reteta ta, pentru un echilibru care sa te faca sa te simti satul. Astfel, nu vei consuma la fel de multe paste. Cateva idei sunt: mazarea, carnea de pui sau crevetii.

6. O portie mai mica
E adevarat ca aceste inlocuiri aduc multe beneficii pentru sanatate si te fac sa consumi mai multe legume. Insa, daca nu-ti place decat varianta traditionala de macaroane cu branza, incarca macar sa consumi o portie mai mica decat de obicei. Serveste-o cu o salata din legumele preferate, ca garnitura.

Autor:  Andreea Utza