Site coolinaria.ro

Pastreaza-ti silueta chiar daca mananci in oras


Pastreaza-ti silueta chiar daca mananci in oras Nimic nu e mai greu decat sa iti mentii silueta atunci cand te afli intr-un restaurant unde se serveste mancare delicioasa...

Iata cateva secrete ca sa mananci sanatos si dietetic, chiar si atunci cand iei masa in oras:

1. Refuza cosul cu paine
E mult mai probabil sa consumi mai putine calorii la masa propriu-zisa, daca servesti un aperitiv mai bogat in proteine. Asa ca, lasa feliile de paine la locul lor. Cere, in schimb, un platou diversificat de legume si carne.

2. Ai grija la alcool
Deoarece corpul vede alcoolul ca pe o toxina, el lucreaza ca sa arda mai intai aceste calorii. Asta inseamna ca, atunci cand bei alcool, toate caloriile din mancarea pe care ai consumat-o vor fi stocate, cel mai probabil, ca grasime.

3. Nu accepta meniurile de la fast food-uri
La orice fast-food vei fi intrebat daca vrei sa-ti faci un meniu. Desigur, esti tentat. Este economic si primesti mai multa mancare, plus ceva de baut. Insa, atunci cand maresti meniul, platesti putin pentru mult mai multe calorii. In medie, adaugi cel putin 55% mai multe calorii.

4. Ai grija la blatul de pizza
Ce diferentiaza o pizza light de una plina de calorii? Nu sunca sau cascavalul, ci crusta. O crusta pufoasa poate ajunge pana la 1000 de calorii. Alege crusta subtire in locul celei groase si vei elimina cel putin 420 de calorii, fara sa misti vreun deget. Si nici nu trebuie sa renunti la pizza...

5. Garnituri cu garnituri
Cele mai bune alegeri din punct de vedere nutritional se afla, de obicei, la pagina cu garnituri. Fasolea, orezul, legumele coapte si salatele verzi se afla printre cele mai bune alegeri pe care le poti face. De cele mai multe ori, o comanda de doua garnituri face jumatate din raul pe care l-ar face un fel principal intreg.

Autor:  Andreea Utza