Ouale posate sunt asemanatoare oualor ochiuri, insa ele se fac prin fierbere, nu prajire, fapt ce le face mai sanatoase.
Urmeaza aceste sfaturi pentru a face un ou posat perfect de fiecare data:
1. Sparge ouale si aprinde focul
Sparge ouale, fiecare in cate o ceasca. Pune apa la fiert la foc mare, apoi, cand incepe sa fiarba, redu putin focul. Adauga 2 linguri de otet de mere. Coboara usor ceasca cu primul ou, pana atinge suprafata apei, apoi lasa oul sa alunece incet in apa.
2. Lasa-le sa se aseze
Dupa ce le-ai cufundat in oala, lasa-le sa stea cateva secunde, pana se asaza. Apoi, ia o spatula sau o lingura si trece-o de jur imprejurul oalei, pentru a te asigura ca nimic nu se lipeste de peretii acesteia. Daca ouale plutesc singure, lasa-le sa se gateasca usor, la foc mediu, pentru 3 minute.
3. Scoate-le
Scoate ouale pe rand, cu o paleta cu gaurele, avand grija sa lasi toata apa sa se scurga inapoi in oala. Verifica daca sunt gata. Daca nu, mai lasa-le in apa 20-30 de secunde.
4. Indeparteaza excesul de apa
Odata ce ouale s-au facut, pune-le intr-o farfurie si inlatura resturile de albus din jurul oului. Daca ramane apa in jur, o poti fie varsa in chiuveta, fie o absorbi cu un prosop de hartie. Adauga putina sare si piper.
5. Serveste ouale posate
Oul posat poate fi savurat in foarte multe combinatii. De exemplu, il poti pune pe o felie de paine, si sa-ti creezi un mic sandvis. Trebuie doar sa-l intepi cu furculita, iar galbenusul va imbiba imediat painea. Serveste-l dimineata, alaturi de o salata sau branzeturi.
Pentru reusita oualor posate, iti recomandam
suporturi speciale, care sa-ti usureze foarte mult munca si sa-ti scurteze timpul de preparare!
Autor: Andreea Utza