Site coolinaria.ro

Cum sa faci oua posate


Cum sa faci oua posate Ouale posate sunt asemanatoare oualor ochiuri, insa ele se fac prin fierbere, nu prajire, fapt ce le face mai sanatoase.

Urmeaza aceste sfaturi pentru a face un ou posat perfect de fiecare data:

1. Sparge ouale si aprinde focul
Sparge ouale, fiecare in cate o ceasca. Pune apa la fiert la foc mare, apoi, cand incepe sa fiarba, redu putin focul. Adauga 2 linguri de otet de mere. Coboara usor ceasca cu primul ou, pana atinge suprafata apei, apoi lasa oul sa alunece incet in apa.

2. Lasa-le sa se aseze
Dupa ce le-ai cufundat in oala, lasa-le sa stea cateva secunde, pana se asaza. Apoi, ia o spatula sau o lingura si trece-o de jur imprejurul oalei, pentru a te asigura ca nimic nu se lipeste de peretii acesteia. Daca ouale plutesc singure, lasa-le sa se gateasca usor, la foc mediu, pentru 3 minute.

3. Scoate-le
Scoate ouale pe rand, cu o paleta cu gaurele, avand grija sa lasi toata apa sa se scurga inapoi in oala. Verifica daca sunt gata. Daca nu, mai lasa-le in apa 20-30 de secunde.

4. Indeparteaza excesul de apa
Odata ce ouale s-au facut, pune-le intr-o farfurie si inlatura resturile de albus din jurul oului. Daca ramane apa in jur, o poti fie varsa in chiuveta, fie o absorbi cu un prosop de hartie. Adauga putina sare si piper.

5. Serveste ouale posate
Oul posat poate fi savurat in foarte multe combinatii. De exemplu, il poti pune pe o felie de paine, si sa-ti creezi un mic sandvis. Trebuie doar sa-l intepi cu furculita, iar galbenusul va imbiba imediat painea. Serveste-l dimineata, alaturi de o salata sau branzeturi.

Pentru reusita oualor posate, iti recomandam suporturi speciale, care sa-ti usureze foarte mult munca si sa-ti scurteze timpul de preparare!

Autor:  Andreea Utza