Site coolinaria.ro

6 greseli de evitat in orice dieta


6 greseli de evitat in orice dieta Cu atat de multe sfaturi contradictorii in privinta dietelor, e greu sa mai stii ce trebuie sa faci si ce nu.
Nu e ciudat sa te simti confuz(a)...

Iata care sunt cele mai comune greseli in diete, si de ce ar trebui sa le eviti:

1. Folosesti detoxifierea cu sucuri
Aceasta detoxifiere bazata pe o dieta lichida poate aduce, de fapt, mari probleme organismului tau, in ciuda aparentelor ca bei doar fructe si legume sanatoase.
Motivul? In timp ce curele de detoxifiere te ajuta sa slabesti, ele te scapa de apa din organism, care se va intorce ca un bumerang, odata ce revii la obiceiurile tale alimentare. Si iti poate deregla metabolismul. Daca iti plac sucurile, poti inlocui cate o masa, dar nu prea des.

2. Consumi sucuri dietetice
Are destul de mult sens: sucurile acidulate te umfla, deci vei manca mai putin. Insa daca te bazezi pe acestea, risti sa-ti sabotezi de tot dieta.
Ele sunt pline de indulcitori artificiali, care sunt asociati cu cresterea in greutate, diabetul de tip 2, bolile de inima si tensiunea arteriala crescuta.

3. Scoti din alimentatie grupe intregi de alimente
Gluten. Carbohidrati. Zahar sau carne. Nu exista o pastila magica pentru a slabi, insa pentru anumite persoane, eliminarea unei intregi grupe de alimente pare sa fie o metoda rapida. Din pacate, eliminarea acestora poate duce la probleme mult mai grave, precum anorexia.
Nu face o obsesie pentru mancarurile care crezi ca sunt sanatoase si nici nu te chinui sa eviti toti aditivii, pesticidele sau grasimile. Da, e bine sa nu le consumi prea des, dar nu sa faci o obsesie din asta.



4. Alegi mereu variantele degresate
Daca vrei sa scapi de grasime, cea mai logica miscare pare sa mananci mai putina grasime. Totusi, nu grasimile sunt cele legate direct de cresterea in greutate, ci cantitatile totale de calorii pe care le consumi. Acestea si grasimile rele, saturate si trans, care se gasesc in carnea procesata.
O dieta saraca in grasimi poate fi saraca in grasimile bune, ceea ce nu e tocmai benefic pentru organismul tau.

5. Te infometezi
Daca vrei sa slabesti rapid, sa consumi extrem de putine calorii nu este o solutie. Majoritatea oamenilor care au tinut diete de 1200 de calorii pe zi, s-au ingrasat la loc in maxim 4-5 ani.
Daca vrei sa te mentii, ai nevoie de o restrictie modesta de calorii, pe care sa o poti mentine si dupa ce termini dieta. De exemplu, daca consumi 2500 de calorii pe zi in mod normal, taie doar 250 din aceasta cantitate.

6. O vezi ca pe o obligatie
Concentreaza-te mai mult pe schimbarea stilului de viata, nu doar pe alimentatia corecta. Ideea nu este sa te fortezi sa mananci alimente care nu-ti plac, doar pentru ca esti convins ca trebuie sa slabesti. Incearca sa gasesti un echilibru, fara sa te stresezi degeaba.

Autor:  Andreea Utza