Site coolinaria.ro

5 trucuri pentru a manca mai putin fara sa-ti dai seama


5 trucuri pentru a manca mai putin fara sa-ti dai seama Numaratul caloriilor nu este cea mai amuzanta activitate pe care o poti avea intr-o zi, la fel ca si incercarea de a te abtine de la aripioarele de pui.

Ar fi mult mai usor daca ai face un obicei din urmatoarele 5 strategii de baza:

1. Mananca inainte de a lua masa in oras
Daca iesi in oras pentru a lua cina, consuma o masa de 200 de calorii cu 30 de minute inainte de masa propriu-zisa. Acest snack trebuie sa contina cel putin 15 grame de proteine, deoarece ele sunt foarte satioase si atunci cand vei ajunge la restaurant vei fi deja plin. In acest fel, vei consuma mai putine calorii acolo.

2. Opreste-te inainte sa fii plin
Gandeste-te ca stomacul tau ar fi un butoi si, cu siguranta, nu ai vrea ca el sa dea pe afara. Incearca sa umpli undeva intre jumate si trei sferturi din "butoi". Poti manca daca simti ca iti este foame, dar trebuie sa te opresti atunci cand te simti cat de cat satul.

3. Mesteca
Ai auzit asta de mii de ori inainte, mesteca fiecare imbucatura de cel putin 40 de ori inainte sa o inghiti. Ei bine, stiinta a spus asta. Un studiu a aratat ca persoanele care au mestecat mai mult au mancat cu 12% mai putin decat cei care au mestecat doar de 12 ori.
Cercetatorii considera ca daca mesteci mai mult inainte sa inghiti, atunci se va grabi procesul de eliberare a hormonilor care te fac sa te simti satul.

4. Planuieste sesiunile de shopping
In cazul in care iti e foarte foame atunci cand te duci la cumparaturi, atunci vei avea tendinta sa iti umpli caruciorul cu tot felul de alimente care se vor strica in frigiderul tau. Timpul cel mai bun pentru cumparaturi este dupa micul dejun, intr-un weekend. Daca nu este timpul cel mai bun pentru tine, atunci incearca sa folosesti metoda "mananca inainte de a lua masa in oras".
In plus, un studiu a aratat ca daca te duci la cumparaturi cu o lista bine pusa la punct, tendinta de a cumpara snackuri care iti fac cu ochiul, dar care nu sunt bogate in nimic altceva decat calorii, creste substantial.

5. Mananca la fel ca un critic de restaurant
Rezerva-ti timp sa observi textura, mirosul si gustul mancarii pe care o comanzi. Imagineaza-ti cat mai placut posibil de unde provine, care este sursa naturala.
De asemenea, mananca foarte incet si atent. Asta te va ajuta sa mananci mai putin si te va mai infrana atunci cand simti ca trebuie sa razi tot intr-o secunda pentru ca iti este foarte foame.

Autor:  Andreea Utza