Site coolinaria.ro

6 pasi pentru o vacanta sanatoasa


6 pasi pentru o vacanta sanatoasa Ca sa ai o vacanta ideala, trebuie sa stii sa te mentii sanatos, sa eviti intoxicatiile, raul de masina si alte boli specifice calatoriilor.

Iata tot ceea ce trebuie sa stii:

1. Probiotice
Unul din patru oameni care calatoresc in afara orasului sau a tarii sufera de diaree, de obicei rezultatul unei infectii virale sau bacteriene, cauzata de consumul apei sau al mancarii contaminate. Daca stii ca ai des probleme cu stomacul, ia un supliment de probiotice inainte, in timpul si dupa ce te intorci din calatorie.

2. Ghimbir
Raul de masina nu e placut, asa ca evita mesele mari, cu cel putin 2 ore inainte de a calatori. Mananca alimente usoare si evita orice ar putea sa-ti supere stomacul. Ghimbirul este foarte eficient in prevenirea si tratarea raului de masina, dar si a ametelilor usoare. Are efect aproape imediat si nu are efectele adverse ale medicamentelor obisnuite. Si ceaiul de musetel poate fi util in acest caz.

3. Bea apa
Daca mergi cu avionul, tine minte ca aerul pe care il respiri acolo e mai uscat decat de obicei, deci iti va creste riscul de a te deshidrata. Bea multa apa, cel putin 200 ml cu o ora inainte sa te urci in avion. E mai bine sa eviti bauturile carbogazoase, in favoarea apei, deoarece aceasta din urma nu te va balona.



4. Nu bea alcool
Daca ai probleme cu somnul atunci cand ai un drum lung de strabatut, nu folosi alcoolul pe post de sedativ. Vei resimti mai repede efectul acestuia si, cel mai probabil, o sa te imbeti rapid. Alege sucul, cafeaua decofeinizata sau ceaiul.

5. Magneziu
Magneziul este un tonic bun, pentru a te calma. Il gasesti in cerealele integrale, legume, nuci si legume verzi. Menta este, de asemenea, un antidot bun pentru senzatia de rau. Incearca sa bei ceai de menta sau tine la indemana servetele mentolate.

6. Apara-te de insecte
Chiar daca multi oameni cred ca usturoiul si vitamina B tin la distanta tantarii, nu exista nicio dovada stiintifica in acest sens. Chiar daca esti sau nu o prada obisnuita pentru acestia, asigura-te ca nu uiti de solutia impotriva insectelor. Daca au reusit, totusi, sa te intepe, aplica pe piele ulei de arbore de ceai sau lavanda.

Autor:  Andreea Utza