Site coolinaria.ro

Ce beneficii aduce mierea?


Ce beneficii aduce mierea? Pe langa faptul ca este dulce, delicioasa si o poti adauga in ceai, lapte sau prajituri, mierea are multe beneficii pentru organismul tau.

Iata care sunt acestea si cum sa introduci mai multa miere in alimentatia ta:

1. Pentru sistemul imunitar
Proprietatile antibacteriene si antioxidante ale mierii ajuta sistemul imunitar sa se protejeze de diferite boli, care mai de care mai violente. Ea te apara, in mod special, de obisnuita raceala.

2. In curele de slabire
Mierea te ajuta atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus. Foloseste-o cu moderatie pentru a inlocui alti indulcitori. Tine minte ca o lingura de miere are aproximativ 63 de calorii, deci foloseste-o cu grija.

3. Pentru digestie
Mierea este un remediu popular pentru multe probleme digestive, de la constipatie pana la ulcer. Pentru un remediu facut in casa, incearca ceaiul cu miere si lamaie.

4. Remediu impotriva racelii
Foarte multi oameni folosesc mierea pentru a le calma durerea de gat. Adaug-o in ceai sau apa calda cu lamaie, pentru un medicament natural.



5. Agent anti-inflamator
Intr-un studiu s-a demonstrat ca mierea reduce inflamatia tractului digestiv. O bautura din miere si cidru este foarte des folosita ca remediu pentru durerea cauzata de artrita sau inflamarea incheieturilor.

6. Tratament antibacterian
Mierea a fost si este inca folosita pentru a trata taieturi superficiale, arsuri sau zgarieturi, datorita proprietatilor sale antibacteriene. Daca ai o rana, pune putina miere pe ea, pentru a evita infectiile.

7. Calmarea pielii
Alaturi de ceara de albine, mierea este un ingredient popular in lotiuni si balsamuri pentru buze. Proprietatile antibacteriene o fac si un tratament eficient impotriva acneei. Combina mierea cu apa calduta si ovaz pentru un scrub natural pentru fata.

8. Pentru energie
Ca toate celelalte forme de zahar, mierea iti poate oferi o doza temporara de energie. In plus, ea este mai sanatoasa decat celalalti inlocuitori ai zaharului. Diabeticii pot manca, si ei, cantitati mici de miere.

Autor:  Andreea Utza