Site coolinaria.ro

Restaurante cu stil in Viena


Restaurante cu stil in Viena Viena, oras imperial cu o cultura bogata, se remarca in constiinta turistilor si ca o destinatie gastronomica desavarsita. Snitelul vienez, strudelele cu mere si tortul de ciocolata sunt primele lucruri care iti vin in minte atunci cand te gandesti din acest punct de vedere la capitala Austriei, dar oare aceste lucruri sunt singurele preparate culinare ce te vor tenta o data ajunsa acolo?

Restaurantul hotelului Sacher
Situat chiar in inima Vienei, hotelul Sacher este unul din cele mai luxoase si cu traditie hoteluri austriece. Iar restaurantele (2 la numar), care isi asteapta turistii cu preparate extravagante, intr-o combinatie de bucatarie internationala cu retete tipice vieneze, nu se lasa mai prejos. Comanda-ti un fel de mancare pe baza de carne de vita fiarta, dupa aceeasi reteta servita si imparatului Kaiser Franz Josef in fiecare zi, iar apoi la desert, indulceste-te cu o felie din faimosul tort, al carei reteta o pastreaza cu sfintenie bucatarii locului.

Wiener Rathauskeller
Restaurantul Wiener Rathauskeller a fost inaugurat in 1899 de catre primarul din acea perioada a orasului Viena, chiar in pivnita cladirii Rathaus, care din 1883 adaposteste sedii ale autoritatilor oficiale, atat ale orasului, cat si ale intregii provincii. Format dintr-o succesione de saloane, in diferite stiluri, impodobite cu picturi si decoratiuni de catre artisti si arhitecti celebri austrieci, restaurantul este unul din cele mai mari din Viena. Serveste delicatese pe baza de peste, dar si deserturi apetisante. De Revelion, aici se organizeaza una din cele mai interesante petreceri, cu multa muzica, mancare si spectacol.

Residenz
Situat chiar in cadrul Palatului Schonbrunn, restaurantul Residenz iti permite o experienta unica: o cina cu adevarat regala, intr-o atmosfera luxoasa. Nu rata demonstratiile intitulate sugestiv "Apple Strudel Shows", ce au loc in fiecare zi in cadrul restaurantului, pentru a invata secretele unui strudel de mere perfect direct de la un bucatar faimos austriac.

Donau Turm Restaurant
In traducere Restaurantul din Turnul Dunarii, este locul unde totul este centrat in jurul delicatei bucatarii vieneze. Restaurantul se roteste in jurul axului turnului, oferind privelisti superbe (atat pe timp de zi, cat si de noapte), si te imbie cu felucir de mancare precum Pui la gratar in stil vienez sau specialitati din carne de vita.

Autor:  Daniela Tiba