Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu oua


Sfaturi pentru gatit cu oua Ouale sunt un ingredient de baza in alimentatia noastra si ne place sa credem ca le stim toate secretele. Asa sa fie oare?

INFORMATII GENERALE
- Daca trebuie sa taiati oua fierte tari, inca fierbinti, ca sa nu se lipeasca de lama cutitului, inmuiati-o inainte in apa fierbinte.
- Ca sa nu crape coaja la fiert, puneti in apa o lingura de otet si intepati inainte varful oualor cu un ac.
- Ouale sunt crapate, dar vreti sa le fierbeti totusi? Inveliti-le in folie de aluminiu!
- Vreti sa pastrati ouale un timp cat mai indelungat? Ungeti-le coaja cu albus!
- Nu spalati ouale murdare inainte de a le pune la rece, pentru ca le distrugeti stratul protector si se vor strica mai repede. In plus, risca sa ia cu usurinta celelalte mirosuri din frigider.
- Nu folositi oua de rata in compozitia prajiturilor! Acestea au albusul gras si nu se va bate spuma.

ALBUSUL
- Adaugati un praf de sare/zahar, putina apa rece sau zeama de lamaie inainte de a bate albusul, pentru ca acesta sa se intareasca mai repede. Adaugand apa, veti mari considerabil si volumul de albus batut obtinut.
- Ati folosit mai multe galbenusuri intr-o reteta si v-a ramas albus? Il puteti pastra in siguranta cateva zile, daca ii picurati putina apa deasupra.
- Pentru ca albusul spuma sa nu se lichefieze, adaugati zaharul in 2 reprize: una cand incepeti sa bateti albusul, a doua la final.

GALBENUSUL
- Daca v-a ramas galbenus, il puteti tine 2 zile intr-o cana, acoperindu-l cu apa rece.
- Cand dregeti ciorba cu galbenus, frecati-l separat cu putina ciorba fierbinte. Daca-l frecati cu ciorba rece, va ramane crud, fara gust si cu un aspect neplacut.

Pentru mai multe sfaturi, nu ezitati sa apelati la colectia noastra dedicata:
- 15 lucruri pe care nu le stiai despre oua
- Cum ne dam seama daca ouale sunt proaspete sau nu
- Cum se separa albusul de galbenus
- Ce poti face cu albusurile ramase
- Sfaturi si trucuri pentru bezele perfecte

Autor:  Liana Hardt