Site coolinaria.ro

Cum sa faci o omleta frantuzeasca


Cum sa faci o omleta frantuzeasca Omleta pare usor de facut, dar poate fi destul de intimidanta, uneori. Este perfecta pentru orice masa a zilei, de aceea e foarte important sa fie sanatoasa si delicioasa. Iata cum sa faci o omleta frantuzeasca excelenta.

Doua lucruri esentiale
Sunt doua trucuri care te ajuta sa faci o omleta grozava. In primul rand, foloseste o tigaie care nu lipeste. Va fi mult mai usor sa intorci omleta, sa o iei din tigaie si sa o pui in farfurie. Daca nu ai o astfel de tigaie, foloseste putin unt pentru a unge o tigaie obisnuita.
Al doilea truc este sa gatesti omleta pana cand e aproape gata. Partea de jos trebuie sa fie ferma, insa partea de sus sa para inca putin apoasa. Daca astepti pana cand toata omleta e ferma, atunci ea va fi prea uscata.

Bate ouale
Sparge ouale intr-un caston si bate-le pana s-au combinat perfect, apoi adauga putina sare si piper. Daca folosesti branza sau alte umpluturi, pregateste-le de pe acum, ca sa le ai la indemana.

Incalzeste tigaia si topeste untul
Pune o tigaie la foc mediu si topeste unul. Misca tigaia pentru a o acoperi pe toata cu unt. Atunci cand incepe sa sfaraie, este pregatita.



Pune ouale in tigaie
Pune ouale batute in tigaie. Misc-o imediat, pentru ca ouale sa se intinda pe intraga suprafata. Ar trebui sa sfaraie atunci cand iau contact cu untul incins.

Trage si impinge omleta cu o spatula
Impinge si trage usor ouale cu spatula spre centrul tigaii, pentru a face loc oualor nefacute. Misca usor tigaia pentru ca acestea sa se verse in locurile ramase libere.

Gateste omleta timp de 1-2 minute
Omleta va fi gata in maximum doua minute. Atunci cand e facuta, partea de jos va fi ferma si stabila, iar cea de sus inca putin umeda.

Pune branza si alte toppinguri
Acum e momentul sa presari branza si alte toppinguri in centru omletei.

Indoaie omleta
Imparte-o vizual in trei parti si pune partile laterale peste cea din mijloc. Sau o poti indoi pe jumatate.

Pune-o in farfurie si serveste-o
Ultimul pas este sa o scoti din tigaie si sa o pui pe farfurie. Presara ierburi proaspete peste ea si mananc-o imediat, pentru a fi calda.

Autor:  Andreea Utza