Site coolinaria.ro

Pericolul cartofilor prajiti


Pericolul cartofilor prajiti Dupa ce am avut hepatita am tinut regim timp de un an, in care am mancat numai niste fierturi fara gust. Am avut noroc de familia mea, care m-a sustinut foarte mult si de faptul ca nu sunt deloc pofticioasa. Cu toate acestea visam zi si noapte un singur lucru: cartofi prajiti.

Sunt sigura ca exista multe persoane care adora pur si simplu cartofii prajiti si ma intreb cum poate o mancare atat de delicioasa si de usor de preparat sa fie atat de nociva? Am citit despre asta si iata ce am aflat. Prin prajire cartofii inregistreaza o crestere a continutului de grasime si de calorii. Cartoful devine, astfel, un ansamblu de lipide saturate, sursa a imbolnavirilor cardiovasculare, a diabetului de tip II si a cancerului. Continutul de amidon al cartofului in combinatie cu grasimea incinsa produce acrilamida, o substanta neurotoxica si cancerigena.

imi pare rau, dar chiar va trebui sa eliminam acest fel de mancare din meniul nostru si sa consumam cartofii in forma fiarta sau coapta. Anumite studii au identificat o legatura intre consumul periodic de cartofi prajiti si aparitia cancerului de san la femei. Un motiv serios sa renuntam la ei, daca kilogramele in plus nu ne sperie.

Autor:  Raluca Alupoaie