Site coolinaria.ro

5 solutii pentru o cina rapida si usoara


5 solutii pentru o cina rapida si usoara Teoretic, cina ar trebui sa fie o masa usoara si rapida. Dar ea poate deveni o sarcina dificila, deoarece trebuie sa stii ce mancare vei face, sa faci cumparaturile necesare, pregatirile si desigur, sa ai o varietate de retete pentru fiecare seara.
Iata cinci sfaturi care sa te ajute sa economisesti timp in pregatirea cinei, dar in acelasi timp sa te bucuri de o masa sanatoasa si delicioasa.

1. Camara si frigiderul tau sunt mai bune decat o pizza congelata
In loc sa fugi la supermarket si sa cumperi o pizza congelata, mai bine alege ceva ce ai deja in frigider sau in camara. Daca esti, totusi, in pana de alimente, alege mai bine legumele congelate, cerealele, tortilla sau ouale, vor fi usor si rapid de gatit si mult mai sanatoase pentru tine.

2. O tigaie de incredere
Uneori, cheia unei mese excelente este sa folosesti exact ustensilele potrivite. In acest caz, e bine sa ai o tigaie de incredere, pe care sa te poti baza la nevoie. Vei putea face mancaruri minunate, intr-un timp foarte scurt.

3. Foloseste o reteta veche
Decat sa te chinui cu o reteta noua, mai bine foloseste una veche, pe care probabil o stii de la bunica si care-ti iese de fiecare data. Daca ti se pare prea simpla, mai inlocuieste cateva alimente sau adauga altele, pentru a-i da o aroma noua. Odata ce ai o reteta de baza pe care sa o folosesti in situatii de urgenta, va fi usor sa creezi altele noi pornind de la aceasta.



4. Creeaza un plan
Iti va da ceva de lucru la inceput, insa e foarte bine sa ai un plan deja facut, despre ce vei manca in ziua respectiva. Alege retete care-ti plac, pentru a fi nerabdator sa le prepari, nu sa vezi gatitul ca pe o povara.

5. Inspira-te din meniul restaurantelor
Daca nu ai niciun pic de inspiratie si simti ca gatesti acelasi lucru in fiecare seara, cea mai buna solutie e sa iesi din bucatarie. Incearca un restaurant nou, care tocmai s-a dechis, un nou serviciu online sau comanda pur si simplu ceva ce nu ai mai incercat.
Este o metoda excelenta pentru a-ti da inspiratie pentru mesele de seara. Vei descoperi ingrediente noi si vei gati cu arome pe care nu le-ai mai incercat pana acum.

Autor:  Andreea Utza