Site coolinaria.ro

5 obiceiuri pentru dimineti lenese


5 obiceiuri pentru dimineti lenese Unele persoane sunt matinale, insa majoritatea uram diminetile. Pentru aceia care se trezesc mai greu, primele ore ale zilei pot fi o provocare. Tot ce vrei intr-o dimineata lenesa este sa castigi mai mult timp. Urmeaza aceste sfaturi daca esti incet si somnoros dimineata.

1. Pregateste-ti bautura de dimineata
Nu conteaza care este bautura ta preferata dimineata sau cum o prepari, tot ce conteaza este ca ea trebuie sa fie treaza inaintea ta. Inainte sa te duci la culcare, pregateste ingredientele de care vei avea nevoie dimineata urmatoare. Daca folosesti un filtru de cafea automat, seteaza-l inainte sa te duci la culcare. E si mai bine daca el are un cronometru. Te vei trezi in miros de cafea. Daca preferi ceaiul dimineata, pune apa in ibric si scoate pliculete de ceai, ca se le ai la indemana.

2. Smoothie
Dimineata nu vei avea chef sa speli si sa tai alimente pentru un smoothie, de aceea e bine sa le pregatesti de seara. Le poti spala, portiona si pastra in frigider pana dimineata, cand nu va trebui decat sa le arunci in blender si sa le amesteci cu putin lapte. De asemenea, poti face o cantitate mai mare, pe care sa o ingheti si sa o amesteci din nou de dimineata.



3. Potriveste-ti micul dejun cu rutina de dimineata
Indiferent daca rutina ta de dimineata dureaza cinci sau 45 de minute, intotdeauna trebuie sa gasesti timp pentru micul dejun. Daca dureaza 45 de minute sa-ti faci parul si machiajul si crezi ca nu mai ai timp sa si mananci, mai gandeste-te o data. In timp ce te aranjezi, poti pune niste oua la cuptor. Pana vei fi tu gata, ele vor fi pregatite. Daca te pregatesti repede de plecare, atunci si micul dejun trebuie sa fie pe masura. Alege fulgii de ovaz.

4. Fa doua lucruri deodata
Cine nu iubeste sa faca mai multe lucruri deodata? In special atunci cand iti poate salva din timpul pretios al dimineatii. Atunci cand pregatesti ingredientele pentru cina, foloseste acest timp pentru a prepara si snacks-urile pentru urmatoarea zi. Daca ti-au ramas resturi din ziua precedenta, asigura-te ca le-ai impartit pe portii si sunt gata sa le iei cu tine.

5. Nu lasa nimic in urma
Chiar daca nu-ti place sa speli vasele seara, dimineata nici atat. Lasa-le curate in fiecare seara, deoarece la primele ore ale dimineatii sigur nu te vei ocupa de ele.

Autor:  Andreea Utza