Site coolinaria.ro

Cum sa faci o cafea cu gheata mai buna


Cum sa faci o cafea cu gheata mai buna Vara este anotimpul cafelei reci, cu multa gheata. Daca nu vrei sa mai cumperi frappe-uri de la magazin, e timpul sa inveti sa o faci singur, acasa.
Cafeaua obisnuita se face la filtru sau in ibric. Cafeaua rece, in schimb, poate fi facuta fie in frigider, fie poti lasa la racit cafeaua obisnuita. Rezultatul este o cafea fina, saraca in acizi si rece, perfecta pentru o dimineata calduroasa de vara. Iata cinci sfaturi pentru a face o cafea cu gheata excelenta.

1. Pune mai multa cafea decat de obicei
Cafeaua cu gheata trebuie sa fie mai tare, in special atunci cand o amesteci cu lapte sau frisca. Proportia de apa si cafea poate varia, insa trebuie sa folosesti undeva intre 1:4 sau 1:8. Desigur, poti schimba aceasta regula, in functie de preferintele tale.

2. Incearca feluri diferite de cafea
Schimba boabele obisnuite de cafea. Majoritatea cafelelor reci se fac cu boabe mai inchise la culoare. Dar poti experimenta cu cat mai multe tipuri ca sa vezi care iti place cel mai mult. Poate preferi una mai usoara. Noteaza-ti reteta pentru a te putea bucura oricand de ea.



3. Foloseste o rasnita buna
Ca si cafeaua calda, si cea rece are nevoie sa fie bine macinata, asta inseamna ca trebuie sa folosesti o rasnita cat mai buna. De preferat, produsul final sa nu fie extrem de fin, dar te poti juca cu texturile pana obtii ceea ce iti place. Tine minte ca daca o macini prea fin, va avea un gust mai amarui.

4. Filteaza
O cafea rece trebuie sa fie inchisa la culoare si catifelata. Mai filtreaza-ti odata cafeaua dupa ce ai terminat-o, ca sa fii sigur ca orice sediment ramane in hartia de filtrat si nu ajunge in cafeaua ta. 5. Fa cuburi de gheata din cafea
Acest tip de cafea este rece de la inceput. Totusi, daca vrei sa mai adaugi putina gheata, nu trebuie sa o diluezi. Solutia? Foloseste cuburi de gheata facute din cafea. Toarna cafeaua in forma de cuburi de gheata si pune-o la congelator.

Autor:  Andreea Utza