Site coolinaria.ro

Cele mai comune greseli atunci cand faci salata cu paste


Cele mai comune greseli atunci cand faci salata cu paste Salatele cu paste au ceva deosebit, de aceea sunt atat de populare. Sunt excelente pe timpul verii, de aceea trebuie sa stii cum sa le prepari corect. Iata care sunt cele mai comune greseli si cum sa le eviti.

1. Nu folosesti pastele corecte
Cand trebuie sa alegi pastele pentru salata, e mai bine sa te feresti de cele proapspete, caci nu sunt rezistente. Ramai la cele uscate. Salata poate fi servita rece sau la temperatura camerei si se va descurca excelent atunci cand va fi amestecata cu dressing si alte ingrediente. De asemenea, pastele scurte sunt alegeri foarte bune pentru salata: fusilli, pene sau rotini. Dimensiunile reduse le fac usor de servit si mancat, iar formele diversificate retin mai multe ierburi si dressing.

2. Le fierbi prea mult sau prea putin
Pastele sunt cele mai importante ingrediente ale salatei, asa ca e foarte important sa fie fierte corect. Daca le lasi prea mult pe foc, se vor dezintegra. Daca le iei prea devreme, vor fi prea tari. Un alt lucru important pe care trebuie sa-l retii este ca pastele se intaresc putin atunci cand se racesc. Deoarece nu sunt servite calde sau cu sosuri, pastele mai pot ramane putin timp pe foc, dar nu le lasa exagerat de mult. Planuieste sa le lasi la fiert pana devin al dente, apoi mai lasa-le inca 1-2 minute, nu mai mult.

3. Nu asezonezi destul
Spre deosebire de mancarurile calde, aromele din cele reci pot parea mai greu de sesizat si au nevoie de mai multa asezonare. Ca sa te asiguri ca salata ta este delicioasa, e bine sa incepi asezonarea destul de devreme. Foloseste apa sarata pentru fiert. Gusta in timp ce le prepari, ca sa-ti poti da seama de ce mai au nevoie: dressing sau alte ingrediente.



4. Nu pui dressingul peste salata calduta
Nu trebuie sa astepti pana pastele s-au racit complet, pentru a pune dressingul. De fapt, chiar le poti lua din aroma, astfel. Amesteca pastele cu 2/3 din dressing cat sunt calde, iar restul ia-l la masa si adauga-l atunci. Pastele calde absorb mult mai bine dressingul.

5. Faci salata cu prea mult timp inainte
E bine sa-ti pregatesti mancarurile din timp, insa daca faci salata de paste cu prea mult timp inainte, ea nu va mai avea acelasi gust bun. Chiar daca ea poate rezista pana la cateva zile, e mai bine sa o prepari in ziua in care o mananci sau, cel mult, cu o zi inainte.

Autor:  Andreea Utza