Site coolinaria.ro

7 pasi pentru o frisca mai buna


7 pasi pentru o frisca mai buna Indiferent daca faci o placinta, un tort sau o budinca, frisca este ingredientul pe care toate acestea il au in comun. Aproape orice desert e mai bun alaturi de cateva linguri de frisca bine preparata. Iata cum sa faci o frisca mai buna, in sapte pasi simpli.

1. Foloseste doar smanatana pentru frisca cu grasime
Datorita continutului bogat in grasimi (pana la 35%), aceasta este ideala pentru frisca. Stai departe de laptele fara grasime, deoarece nu functioneaza. Are prea putina grasime pentru a sustine frisca.

2. Pentru frisca fara lactate
Poti face frisca fara lapte, daca ai probleme cu lactoza. Cheia este sa folosesti lapte de cocos cu grasime, mai exact partea solida din varful recipientului. Atunci cand o bati devine cremoasa si exelenta pentru orice desert.

3. Pentru frisca mai rezistenta
Vrei sa faci o frisca care sa reziste mai multe zile? Foloseste un procesor de alimente. Pune deoparte mixerul. Procesorul sau un mini chopper este cheia pentru o frisca care tine mai multe zile si este gata de folosit in mai putin de cinci minute.



4. Adauga crème fraîche
Crème fraîche este o varianta cu un continut mai mare de grasime decat smanatana, deci o frisca facuta cu aceasta se va pastra mai mult timp. O poti prepara chiar cu cateva ore inainte sa o pui peste desert.

5. Frisca prea batuta
Daca ai batut prea mult frisca si nu ai apucat inca sa o pui in unt, exista o solutie. Adauca cateva linguri de smantana, iar ea isi va reveni.

6. Nu arunca resturile de frisca
Ai facut prea multa frisca pentru tort si acum ai ramas cu ea? Nu te grabi sa o arunci la gunoi. O poti ingheta si tine la congelator.

Autor:  Andreea Utza