Site coolinaria.ro

De ce nu trebuie sa decojesti morcovii


De ce nu trebuie sa decojesti morcovii Toata viata ai stat sa decojesti morcovii inainte de a-i gati sau de a-i manca, doar pentru ca i-ai vazut pe altii facand acelasi lucru. Nu te ingrijora, nu esti singurul!

Teoretic, nu trebuie niciodata sa decojesti morcovii. Cat timp ii speli si freci foarte bine, ca sa elimini orice urma de pamant, morcovii cu coaja sunt sanatosi si deliciosi. Totusi, nu toata lumea este in favoarea acestora. Coaja de morcov poate avea un gust amarui. De asemenea, morcovii nedecojiti nu arata tocmai bine, mai ales daca sunt folositi intr-o salata. Iata care sunt cele cinci situatii in care nu mai trebuie sa pierzi vremea decojindu-i.

1. Cand ii folosesti pentru supa
Daca oricum nu urmeaza sa ii lasi in supa ca sa-i mananci ulterior, ci ii folosesti doar pentru a da aroma, nu mai are rost sa-i decojesti. Asigura-te doar ca i-ai spalat foarte bine, incat sa nu ramana absolut nicio urma de noroi.

2. Atunci cand faci suc
Daca faci un suc din morcovi, trebuie sa scoti pana la ultimul strop de nutrienti din aceasta leguma. Asta inseamna ca trebuie sa obtii si substantele bune, care se gasesc exact sub coaja acestora.

3. Daca faci piure
Indiferent daca faci o supa crema, un sos sau pur si simplu un piure de morcovi, nimeni nu va observa ca morcovii nu au fost decojiti inainte. In plus, vei beneficia si de pe urma nutrientilor aflati in coaja.



4. Cand ii pui in tocanita
Atunci cand sunt amestecati cu carne, multe legume si sosuri, morcovii nu mai trebuie decojiti. Spala-i foarte bine, taie-i in bucati mici si pune-i direct in mancare.

5. Atunci cand ii coci
Odata ce i-ai pus la cuptor, morcovii vor incepe sa prinda o crusta delicioasa si un gust minunat. Vei fi prea ocupat sa-i savurezi si nu vei mai avea timp sa observi ca nu au fost decojiti inainte.



Autor:  Andreea Utza