Site coolinaria.ro

5 moduri in care sa folosesti capsunile coapte


 5 moduri in care sa folosesti capsunile coapte Capsunile sunt fructe delicioase, insa daca le cumperi in cantitati mari, risti sa se inmoaie prea rau pentru a mai putea fi mancate simple. Iata cateva idei pentru a le folosi atunci cand par irecuperabile.

1. Unt de capsuni
Un desert elegant, excelent pentru chifle sau paine prajita. Este foarte simplu de facut. Trebuie doar sa zdrobesti capsunile si sa le amesteci cu unt moale, pentru a face o gustare tartinabila minunata. De asemenea, daca-ti ramane unt nefolosit, il poti modela ca pe un unt normal si inveli in plastic. El rezista in frigider o zi.

2. Bauturi
Orice bautura facuta in blender este o ocazie perfecta pentru a folosi acele capsuni coapte. Indiferent daca faci un milkshake, un smoothie sau chiar un lapte cu casuni, rezultatul va fi delicios. Nici macar nu mai trebuie sa tai capsunile.
De asemenea, poti pastra capsunile coapte in congelator. Astfel, ele iti vor fi mereu la indemana si iti vor pastra bauturile racoritoare.

3. Gem
Gemul este o alegere evidenta, atunci cand vine vorba de capsuni prea coapte. Poti face cantitati mari, pe care sa le pastrezi pentru tot anul. In afara de clasica combinatie cu paine prajita, gemul de capsuni poate fi folosit si la prajituri, asa ca tine mereu un borcan in camara.



4. Cocktailuri si Sangria
Exista atat de multe moduri prin care poti incorpora capsunile in cocktailuri. Ele adauga o aroma dulce, florala dar si o culoare vesela. Paseaza-le, transforma-le in sirop de capsuni, pune-le in vodka, sangria sau punele la macerat cu otet.

5. Deserturi reci
Capsunile copate sunt chiar mai bune in deserturile precum inghetata, deoarece au inceput deja sa se destrame, deci nu vor ingheta intr-o singura bucata mare, greu de mestecat. Gateste-le putin sau macereaza-le cu zahar, apoi amesteca-le cu baze de inghetata sau sorbet.

Autor:  Andreea Utza