Site coolinaria.ro

Cum sa slabesti pe timpul verii


 Cum sa slabesti pe timpul verii Nu trebuie sa te infometezi sau sa tii o dieta foarte restrictiva daca vrei sa arati cat mai bine in costumul de baie. Secretul este sa alegi mancaruri sanatoase si sa arzi mai multe calorii decat consumi. E usor sa faci alegeri istete pe timpul verii, deoarece mancarurile grele nu mai par atat de apetisante, pe cand cele racoritoare si usoare sunt la indemana oricui. Iata principalele tipuri de alimente care te vor ajuta sa slabesti.

1. Supele reci
Supele sunt usoare, racoritoare si contin, in general, putine calorii. Supele reci, precum Gazpacho, contin bucati mari de legume, ceea ce e minunat pentru organismul tau. Ii vei oferi o masa plina de vitamine. O supa saraca in calorii te va ajuta sa mananci mai putin la al doilea fel, daca o mananci inaintea acestuia.

2. Pepenele
Cine nu iubeste sa se racoreasca cu o felie mare si zemoasa de pepene, mai ales cand afara e o caldura infernala? Acesta este plin de apa, pe de-o parte te va hidrata, iar pe de alta parte iti va satisface pofta de dulce.

3. Legumele la gratar
O farfurie plina de legume la gratar este excelenta pe timpul verii. Poti pune pe gratar ceapa, ardei, dovlecei, morcovi, sparanghel sau vinete. Le poti servi alaturi de salate, branzeturi si o lipie.



4. Salatele
Salatele sunt mese rapide si sanatoase si nu au nevoie de o reteta anume. Tot ce ai de facut e sa speli bine legumele, sa le feliezi, sa le amesteci cu fructe, branzeturi fara grasime si un pumn de nuci. Foloseste o vinaigretta facuta in casa, in locul unui sos greu cu maioneza, cumparat din comert. Daca preferi o salata cu carne, tine minte ca aceasta trebuie sa fie doar un „accesoriu” pe langa legume. Nu incarca salata cu prea multe bucati de carne.

5. Bauturi sarace in calorii
Smoothie-urile, cafeaua si ceaiul sunt minunate atunci cand afara este foarte cald. Insa e foarte usor sa consumi mai multe calorii decat ar trebui. Deoarece avem nevoie de multe lichide pentru a ne simti hidratati, tindem sa facem alegeri nu tocmai reusite. Evita bauturile carbogazoase, energizantele sau cafelele cu mult zahar, lapte sau siropuri. Alege sucurile de fructe facute in casa, limonadele si smoothie-urile racoritoare.

Autor:  Andreea Utza