Site coolinaria.ro

5 condimente pe care sa le ai la birou


5 condimente pe care sa le ai la birou Probabil ca te-ai obisnuit sa ai pungi de snacks-uri, pachete de cereale sau pliculete de ceai la birou, dar ce-ai zice de condimente?
E bine sa ai condimente la indemana, deoarece ele pot imbunatati o mancare cu un gust slab. Iti pot readuce la viata sandwichurile si iti pot revigora salatele. Iata care sunt cele cinci condimente care nu ar trebui sa-ti lipseasca de la birou.

1. Sos picant
Sosurile mexicane sunt minunate pentru nachos, salate sau burrito. De asemenea, daca esti un fan al bucaratiei asiatice, poti avea la indemana si un sos Sriracha. Il pot folosi in supe, paste, orez sau chiar sandwichuri. Chiar daca poate fi pastrat la temperatura camerei, citeste eticheta, poate trebuie tinut la frigider dupa ce l-ai deschis.
Poate fi pastrat pana la trei ani.

2. Mustar
Mustarul poate face minuni atunci cand vine vorba de imbunatatit mancaruri si adaugat arome intense. Mustarul de Dijon este intotdeauna o alegere buna, dar si cel cu boabe este bun datorita texturii sale speciale. Il poti folosi pentru sandwichuri sau pentru covrigei. De asemenea, el merge foarte bine si cu biscuitii cu branza, atunci cand simti nevoia sa-i mananci alaturi de un sos, nu simpli.
Poate fi pastrat pana la doua luni.



3. Ketchup
Nu e greu sa gasesti pachetele de ketchup, insa e mai usor sa ai o sticla intreaga la indemana. In plus, nu mai faci atat de multa risipa. Iti poti alege firma preferata de ketchup, mai ales daca il preferi pe cel fara aditivi. Poti amesteca ketchupul cu mustarul, pentru a face un sos special pentru a fi servit alaturi de cartofii prajiti.
Poate fi pastrat pana la o luna.

4. Sosul de soia
Indiferent daca obisnuiesti sa gatesti cu el sau sa il folosesti doar drept condimente, sosul de soia este mereu de ajutor atunci cand ai de-a face cu taitei sau orez cu gust slab. De asemenea, poti incerca sa-l pui peste ouale fierte de dimineata.
Poate fi pastrat pana la un an.

5. Sarea
Ultima dar nu cea din urma este sarea. Exista oameni care iubesc atat de mult sarea incat au mereu la ei un pliculet. Nu e recomandat sa ajungi intr-o astfel de extrema, insa nu vei regreta niciodata daca vei avea sare la birou. Iti poti salva mancarurile atunci cand au nevoie de un mic imbold.

Autor:  Andreea Utza