Site coolinaria.ro

Sacher, de la un tort faimos la hotel exclusivist in inima Vienei


Sacher, de la un tort faimos la hotel exclusivist in inima Vienei La fel de mult simbol al capitalei Austriei precum Riesen Rad, parcul Pratter sau castelul Schonbrunn, hotelul Sacher isi asteapta vizitatorii, turisti sau oameni de afaceri, intr-o atmosfera glamour ce combina eleganta clasica aristocrata cu cele mai moderne facilitati, in inima Vienei.

De-a lungul existentei sale, inca de la sfarsitul secolului 19, atunci cand fiul creatorului celebrului tort de ciocolata Sacher, a deschis portile hotelului cu acelasi nume, acesta a fost un loc de intalnire pentru artistocratie, politicieni, oameni de afaceri si artisti celebri. Cartea de oaspeti a hotelului Sacher a fost semnata pe rand de Printul de Monaco si sotia sa Gracia Patricia, Indira Gandhi, Regina Elizabeth II si John F. Kennedy, iar dintre vedetele generatiei MTV se numara Ricky Martin sau Sharon Stone.

Nu doar ambianta artistocrata a hotelului atrage vizitatorii, ci si locatia sa exclusivista. Vizavi de Opera, Sacher marcheaza inceputul strazii Kartner, cea mai populara strada de shopping din Viena, care se termina cu cea mai populara atractie turistica, si anume Catedrala St. Stephen.

Toate cele 152 camere ale hotelului sunt complet renovate, pastrind stilul luxos in decoratiuni specific perioadei in care a fost deschis Sacher, dar imbunatatite cu cele mai luxoase utilitati. Materialele bogate, mobila eleganta, dar si colectia de picturi contribuie la sarmul unic al hotelului. Oaspetii pot alege intre camerele standard sau deluxe, sau mai luxoasele apartamente.

Tot pentru confortul vizitatorilor sai, Sacher Spa ofera o lista completa de tratamente de infrumusetare si procedee de relaxare, multe dintre ele avind ca ingredient de baza ciocolata, ingredient de altfel care se regaseste si in produsele de toaleta puse la dispozitia oaspetilor in camere pe parcursul sejurului lor la Sacher hotel.

Ca orice hotel de 5 stele, Sacher ofera o selectie larga de restaurante si baruri. In afara de evidentul tort Sacher, aflat la loc de cinste in meniu, puteti alege fie in restaurantul Anna Sacher sau in Rote Bar dintre preparatele internationale sau tipic Vieneze gatite de de bucatarul sef al hotelului Sacher. Pentru un moment de relaxare degustind o cafea, un cocktail sau o prajitura delicioasa originala Sacher, hotelul mai multe la dispozitia oaspetilor si 3 baruri, deschise pana tarziu in noapte: Café Sacher, “Sacher Eck” si “Sacher Stube”.

Un al doilea hotel Sacher se regaseste in Salzburg, intampinindu-si clientii cu aceeasi atmosfera luxoasa si exclusivita. Cele 2 Sacher fac parte din reteaua Leading Hotels of the World (LHW Member), alaturi de zeci de alte hotele deosebite din intreaga lume.

Autor:  Daniela Tiba