Site coolinaria.ro

Ce sa mananci la un picnic


Ce sa mananci la un picnic Un picnic este o ocazie minunata de a te distra cu familia sau cu prietenii. Dar ce mancare poti aduce, sa fie usor de facut, de transportat si, in acelasi timp, delicioasa? Iata cateva idei pentru un picnic reusit.

1. Salta de cartofi
Probabil iti amintesti de salata cu cartofi de cand erai mic. Totusi, foloseste o reteta mai usoara. De exemplu, foloseste maioneza light sau adauga putina smantana fara grasime, in locul uleiului. Salata de cartofi este o garnitura delicioasa, iar o versiune light inseamna ca poti manca mai multa.

2. Salata de paste
Salata de paste nu trebuie sa fie plina de maioneaza si muraturi. Poti folosi o gramada de legume si verdeturi, pentru o salata sanatoasa si satioasa. Experimenteaza cu cat mai multe dressinguri, de asemenea.

3. Pepene
Nici o lista de preparate pentru picnic nu ar fi completa fara pepene. Este racoritor, delicios si poate fi feliat si transportat atat de usor. Copiii adora sa manance direct dintr-o felie de pepene. Daca vrei ceva mai complex, taie-l in bucati mai mici si foloseste-le intr-o salata sau intr-o smoothie.



4. Rulouri
Sandwich-urile sunt usor de transportat, insa un picnic cere ceva putin mai special. Poti transforma un sandwich intr-un rulou. Foloseste lipii, pentru a le putea rula mai usor. Umple-le cu ce ai pune pe un sandwich, incepand de la o crema de branza sau avocado, de exemplu, pana la legume si sosuri la alegere. Totusi, ai grija sa nu supraincarci tortilla, ca sa o poti rula.

5. Paine, branzeturi si cruditati
O bagheta crocanta este baza perfecta pentru un aperitiv cu branza si carne sau legume. Daca nu esti sigur ce prefera prietenii tai, fa un platou cu mai multe branzeturi, astfel vei satisface toate gusturile.

6. Limonada
Nu este o simpla bautura, ci este una racoritoare, delicioasa si sanatoasa, in acelasi timp. O poti transforma dupa bunul tau plac, adaugand si alte fructe, cum ar fi capsunile, sau frunze de menta, minunate in zilele toride.



Autor:  Andreea Utza