Site coolinaria.ro

Ce poti gati cu iaurt?


Ce poti gati cu iaurt? Iaurtul poate fi consumat in orice moment al zilei, de la micul dejun pana la ultima gustare. Este un ingredient foarte versatil, care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie. Iata la cat de multe lucruri este folositor iaurtul.

1. Il poti pune pe orice faci la gratar
Indiferent daca gatesti o vanata, o varza sau un hamburger, orice vine de pe gratarul incins beneficiaza de pe urma aciditatii si texturii cremoase a iaurtului. O lingura de iaurt, putina zeama de lamaie si ierburi proaspete si obtii un sos sanatos si delicios.

2. Poti prepara sosuri rapide
Daca tot ai un iaurt nefolosit, transforma-l intr-un sos de iaurt, deoarece iti va folosi cat de curand. De exemplu, il poti combina cu suc de lamaie, ceapa si marar si-l poti folosi peste legume. Il poti amesteca cu pudra de curry si pune in supa de linte. De asmenea, iaurtul merge foarte bine in combinatie cu menta.

3. Pentru marinate perfecte
Iaurtul amestecat cu putina sare si orice ierburi preferi, devine o marinata perfecta si cremoasa. Carnea de pui capata un gust foarte bun atunci cand este tratata cu marinata de iaurt, insa nu o lasa sa stea prea mult, cinci minute sunt de ajuns.



4. Il poti amesteca in supe, orez si paste
Iaurtul este potrivit pentru supele cremoase, fie ele reci sau calde. Daca il folosesti in preparate calde, e mai bine sa-l adaugi la sfarsit si sa dai focul mai mic. De asemenea, poti folosi iaurt in retetele de orez, dar si in macaroanele cu branza.

5. Il poti pune in prajituri
Prajiturile cu iaurt sunt magice. Acesta aduce beneficiile uleiului, ale untului si tine in frau zaharul. Este potrivit pentru torturile fara gluten.

6. Pentru smoothie-uri
Iaurtul adauga o baza cremoasa, proteine si putina aciditate unui smoothie, indiferent daca faci unul cu fructe, legume sau ciocolata.

Autor:  Andreea Utza