Site coolinaria.ro

6 alimente pe care trebuie sa le ai mereu in frigider


6 alimente pe care trebuie sa le ai mereu in frigider Trebuie sa mananci cat se poate de variat, insa exista o lista de ingrediente care ar trebui sa existe mereu in frigiderul tau. Ele pot fi baza multor preparate, de aceea e important sa le ai mereu la indemana. Iata care sunt acestea.

1. Iaurt grecesc degresat
Iaurtul grecesc are de doua ori mai multe protein decat cel obisnuit si este perfect pentru micul dejun sau pentru o gustare. E bine sa ai iaurt simplu, dar si varietati cu fructe, pentru atunci cand vrei ceva dulce si rapid. Cel simplu este foarte versatile, este sarac in calorii si poate inlocui cu success maioneza in orice sos.

2. Ardei gras
Ardeiul gras este o sursa excelenta de vitamin C, un nutrient essential pentru un par sanatos si o piele stralucitoare. In plus, lupta impotriva durerilor organismului. Un singur ardei are mai multa vitamina C decat o portocala. Si, datorita continutului lor bogat in apa, ardeii te pot ajuta sa slabesti. Ii poti manca cruzi, dar si in salate, paste sau omlete.

3. Hummus
Facut din boabe de naut, hummusul este o alegere mult mai sanatoasa decat orice sos bogat in grasimi. De asemenea, el este o sursa de protein vegetale. Nautul are un indice glycemic mic, contine foarte multe fibre si ajuta la reglarea zaharului din sange. Poate fi servit cu legume. De asemenea, il poti folosi in sandwich-uri, in loc de maioneza.



4. Mere
Merele sunt niste fructe pe care te poti baza tot timpul anului. Ele rezista pana la opt saptamani in frigider, deci nu trebuie sa-ti faci griji ca se vor strica repede. Serveste-le foliate, alaturi de o lingura de unt de arahide sau migdale, sau combina-le cu branzeturi, pentru o doza sanatoasa de protein. De asemenea, le poti incalzi la cuptorul cu microunde si presara cu putina scortisoara, pentru un desert rapid. Tine minte sa nu le decojesti, deoarece coaja este plina de fibre bune pentru organism.

5. Oua sau inlocuitori de oua
Omleta sau ouale ochi sunt alegeri foarte populare pentru micul dejun, deoarece sunt rapide, satioase si delicioase. Ouale iti dau energie pentru a-ti incepe ziua asa cum trebuie. Galbenusul contine cholesterol si grasimi saturate, deci daca faci o omleta din mai multe oua, nu pune mai mult de 1-2 galbenusuri. Amesteca legume in omleta, pentru a te bucura de si mai multe vitamin si fibre.

6. Branza degresata
Branzeturile poat fi niste snacksuri rapide, indiferent daca e vorba de cascaval sau de branzica de vaci. Sunt bogate in proteine, astampara foamea si iti ofera calciu pentru a avea oase cat mai sanatoase. Daca vei alege variantele degresate, vei reduce aportul de grasimi saturate la minimum.

Autor:  Andreea Utza