Site coolinaria.ro

Cum sa faci ciuperci delicioase la gratar


Cum sa faci ciuperci delicioase la gratar  Un gratar nu e complet fara cateva legume. Ciupercile sunt printre cele mai potrivite legume de facut la gratar, unde mai pui ca le pot consuma si vegetarienii. Totusi, asta nu inseamna ca nu poti da gres cu ele. Urmeaza aceste sfaturi pentru niste ciuperci la gratar perfecte.

1. Marineaza ciupercile
In primul rand, trebuie sa marinezi ciupercile timp de cateva ore, poate chiar peste noapte. Foloseste o marinata cu ulei. Este un mod minunat prin care poti adauga savoare ciupercilor tale, dar nu este singurul.

2. Nu le lasa sa se usuce
Pentru ca ciupercile sa iasa bine si sa nu fie prea uscate, trebuie sa le pastrezi umede. Foloseste o pensula si unge-le din cand in cand, fie cu sosul in care au stat la marinat, fie cu altul nou. De exemplu, poti folosi un amestec simplu de unt topit si sos de soia.

3. Tine cont de tipul de ciuperci
Inainte sa le pui pe gratar, gandeste-te la tipul de ciuperci pe care il ai. Cele de dimensiuni mari pot fi puse ca atare, pe cand cele mai micute merg mai bine infipte in niste scobitori. Asta ca sa-ti fie mai usor sa le ridici dupa, fara sa le pierzi prin gratar.



4. Asezonarea
Putin ulei de masline si un praf de sare pot face minuni pentru ciupercile tale, mai ales la inceput. Nu le incarca, tine minte ca oricum le vei unge cu unt si sos de soia. Nu le pune direct peste sursa de caldura, ci distrbuie carbunii spre marginea gratarului, pe cand ciupercile pune-le la mijlocul acestuia.

5. Gratarul
Cel mai important lucru e sa pastrezi gratarul curat, incins si bine uns. In timp ce ciupercile se gatesc, unge-le cu unt si sos de soia la interval de cateva minute si de fiecare data cand le intoci. Nu le lasa prea mult pe o parte, risti sa se arda.

Autor:  Andreea Utza