Site coolinaria.ro

Cum sa scapi de retentia de apa


Cum sa scapi de retentia de apa Retentia de apa apare atunci cand corpul nostru nu poate elimina excesul de apa. Aceasta apare din mai multe motive, cum ar fi sindromul premenstrual, excesul de sare in dieta sau ca un efect advers al medicamentelor. Iata cum poti scapa usor de aceasta.

1. Mananca fructe cu proprietati diuretice
Lista este foarte lunga, insa, printre cele mai cunoscute se numara morcovii, ceapa, sparanghelul, rosiile si castravetii.

2. Ia vitamina care sa ajute in eliminarea excesului de apa
Vitamina B6: aceasta este cunoscuta deoarece reduce efectele retentiei de apa, in special in cazurile usoare, cum ar fi sindromul premenstrual. Cantitati mari de vitamina B6 se gasesc in carnea rosie, somonul, tonul, bananele si orezul brun.
Vitaminele B5, B1 si D: Acestea vor reduce excesul de apa. Se gasesc in fructe proaspete si lactate saraca in grasimi.
Suplimente minerale precum calciu, magneziu, mangan si potasiu: aceste minerale actioneaza ca niste diuretice usoare, ca sa ajute corpul. Calciul se gasesc in iaurt, lapte si legume cu frunze verzi, precum spanacul. Potasiul stabilizeaza cantitatea de sodiu din organism si se gaseste in citrice si in pepene.



3. Mananca mai putina sare
Prea mult sare in organism iti poate agrava retentia de apa. Majoritatea alimentelor procesate contin mari cantitati de sodiu, de aceea ar trebui evitate. Verifica intotdeauna etichetele si cauta cantitatea de sodiu. Nu mai pune multa sare peste mancarurile tale si evita snacksurile sarate, precum chipsurile, alunele sau covrigeii.

4. Evita bauturile care deshidrateaza corpul
Chiar daca alcoolul si cofeina sunt diuretice, consumul acestora te va deshidrata si va inrautati retentia de apa. Alege ceaiurile din fructe si plante, cum ar fi menta, lamaia etc. In locul alcoolului, consuma bere fara alcool sau cidru.

5. Bea destula apa
Daca stii ca retentia de apa este din cauza sindromului premenstrual, al cantitatilor prea mari de sare sau o alta cauza minora, consumul crescut de apa va avea efecte benefice. Poate crezi ca ai destula apa in organism, insa trebuie sa te mentii hidratat pentru ca excesul de apa sa fie eliminat, nu stocat.

Autor:  Andreea Utza