Site coolinaria.ro

Cum mancam branzeturile: 6 greseli


Cum mancam branzeturile: 6 greseli  Branzeturile sunt alimente speciale, pentru a fi preparate e nevoie de mult efort si dedicatie. De aceea, e important cum sa stii sa te bucuri la maximum de savoarea lor si sa nu folosesti metode care sa le dauneze. Iata cateva reguli importante.

1. Nu servi branza direct din frigider
Daca nu lasi branzeturile sa se incalzeasca putin, inainte de a le consuma, nu vei simti gustul exact al acestora. De aceea, scoate-le din frigider inainte de a le consuma si lasa-le pana ajung la temperatura camerei. Cu cat branza este mai rece, cu atat ea isi pierde mai mult din savoare. Chiar si un cascaval ieftin va avea un gust mult mai bun la temperatura camerei. Branzeturile proaspete au nevoie de aproximativ 30 de minute, iar celelalte cam de o ora in afara frigiderului.

2. Nu inveli branzeturile in plastic
Branza are nevoie de aer, daca nu-si primeste oxigenul ea se va sufoca. Cel mai bine e s-o invelesti in hartia in care a venit, in hartie de copt sau un plastic special facut pentru branzeturi.

3. Nu pune branzeturile neimpachetate la loc in frigider
Din comoditate, e posibil sa uiti sa impachetezi cascavalul complet si sa lasi cateva parti expuse. Odata ce ai simtit gustul delicios al branzeturilor la temperatura camerei, nu le pune la loc in frigider fara sa le acoperi bine. Acestea se vor intari si vor capata un gust neplacut. De asemenea, ele pot absorbi din aromele alimentelor din frigider. E destul de neplacut, mai ales daca ai diverse resturi de mancare pe acolo.



4. Nu pune mozzarella proaspata la frigider
Daca ai norocul sa te afli in posesia unei bucati de mozzarella proaspete si planuiesti sa o mananci in aceeasi zi, atunci nu o pune la frigider. Dupa doar trei ore la rece, mozzarella devine mai tare si mai putin suculenta decat daca o lasi la tempeatura camerei. Totusi, daca tocmai ai cumparat ua de la supermarket si vrei sa dureze mai mult, tine-o la frigider si resusciteaz-o, astfel: inainte de a o servi, pune-o intr-un amestec de lapte cald cu putina sare. Suna ciudat, dar o va ajuta foarte mult.

5. Nu taia crusta branzei cu mucegai
Branza cu mucegai alb are un centru cremos si delicios. Acest centru se datoreaza tocmai crustei, cea cu mucegai, care, de obicei, nu ar trebui sa aiba un gust neplacut. Daca, totusi, nu-ti place gustul ei, o poti taia atunci cand ai pus-o deja in farfurie, dar nu lua mucegaiul inainte de a o servi. Tot acel centru cremos va capata o consistenta neplacuta.

6. Nu cumpara branza deja rasa
Tii minte ca nu trebuie sa lasi branza expusa in frigider? Cu cat ia mai mult contact cu aerul, cu atat se intareste mai rau. Acum gandeste-te la parmezanul deja ras, care sta intr-o punga de plastic. Mai bine cumpara o bucata de branza si rade-o singur, acasa. Va fi mult mai proaspata si mai gustoasa.

Autor:  Andreea Utza