Site coolinaria.ro

Combinatii nefericite de alimente


Combinatii nefericite de alimente E important sa stii cum sa combini alimentele pentru a te bucura de beneficiile lor si a evita neplacerile. Combinatiile nefericite pot avea efecte pe termen scurt, dar si pe termen lung, ca respiratia urat mirositoare, uscarea pielii, eczemele, inflamatile, lipsa somnului si probleme cu digestia. Iata care sunt aceste combinatii, de care trebuie sa te feresti.

1. Fructe dupa o masa
Fructele nu merg bine cu alte tipuri de alimente. Asta deoarece fructele contin zaharuri simple, care nu au nevoie de digestie. Asta inseamna ca ele nu vor sta pentru prea mult timp in stomac. Alte mancaruri, precum cele bogate in grasimi si protein, vor ramane in stomac pentru mai mul timp. Deci, daca vei manca un fruct dupa o alta masa, zaharul va ramane in stomac si va fermenta.

2. Lasagna cu carne
Combinatia dintre amidon si protein inhiba digestia salivara a amidonului. Proteinele si amidonul au nevoie de enzime si niveluri de aciditate diferite pentru a putea fi digerate. Atunci cand sunt combinate, organismal e fortat sa faca o alegere, sa digere proteinele, dar nu si amidonul. Acesta fermenteaza si se descompune.

3. Omleta cu branza si carne
In general, combinatia dintre doua feluri de protein nu este recomandata. O singura sursa de proteine per masa este de ajuns. E usor de digerat si nu are nevoie de atat de multa energie. Alege omletele cu legume.

4. Sos de rosii cu branza
Rosiile sunt acide si nu este recomandat sa fie amestecate cu carbohidrati, precum pastele. Mai mult de atat, daca adaugi si produse lactate acestei combinatii (deja greu de digerat) vei crea probleme de digestie si te vei simti obosit, deoarece corpul are nevoie de multa energie.



5. Cereale cu lapte si suc de portocale
Acidul din sucul de portocale distruge enzimele care trebuie sa digere cerealele. De asemenea, citricele sau sucurile pot strica consistenta laptelui. Pentru un mic dejun sanatos, bea sucul de portocale cu 30 de minute inainte sa-ti mananci cerealele.

6. Lapte si banane
Aceasta combinatie este una dintre cele mai grele pentru stomacul tau. Ea duce la formarea toxinelor. Daca esti un fan al smoothie-urilor cu lapte si banane, asigura-te ca bananele sunt foarte coapte si adauga putina nucsoara, ca sa stimulezi digestia.

Autor:  Andreea Utza