Site coolinaria.ro

Mituri despre dieta vegetariana


Mituri despre dieta vegetariana Cand vine vorba despre vegetarieni, miturile sunt peste tot. Toata lumea isi da cu parerea despre cat de sanatoasa este sau nu aceasta dieta. Iata care sunt cele mai comune mituri si care este, de fapt adevarul.

Mitul 1: Nu consumi destule proteine din plante
Nu numai carnea contine proteine. De fapt, aproape toate alimntele (in afara de alcool si zahar) contin cateva. De exemplu, o jumatate de cana de fasole contine cam la fel de multe proteine ca 30 de grame de carne. Ca sa obtii toti amino acizii de care ai nevoie, consuma plante precum fasolea, nucile, lintea, semintele si laptele (de migdale, daca esti vegan).

Mitul 2: Dieta vegetariana garanteaza scaderea in greutate
Nu toti vegetarienii sunt slabi sau sanatosi. Cei care elimina carnea dar continua sa manance alimente procesate nu se bucura pe deplin de beneficiile acestui stil de viata. Deci, cand renunti la carne inlocuieste-o cu plante, nu cu mancaruri nesanatoase.

Mitul 3: Dieta vegetariana nu este sanatoasa pentru femeile gravide
Chiar daca in timpul sarcinii nu e cel mai bun moment sa experimentezi cu diete, o femeie care are deja o alimentatie vegetariana are mai putine sanse sa se ingrase foarte rau in aceasta perioada.



Mitul 4: Alimentele pentru vegetarieni sunt scumpe
Desigur, toata mancarea costa, insa carnea este printre cele mai costisitoare alimente. Daca ti se pare ca unele legume proaspete costa prea mult, poti incerca oricand variantele congelate.

Mitul 5: Iti va fi mereu foame
Daca tii o dieta vegetariana si iti este mereu foame, inseamna ca faci ceva gresit. Fie nu consumi destule fibre, grasimi sau proteine. Fibrele sunt cele care te mentin satul si regleaza nivelul zaharului din sange, in timp ce grasimile si proteinele ofera energie.

Mitul 6: Trebuie sa mananci carne „falsa”
De obicei, inlocuitorii de carne contin sodiu, conservanti si aditivi. Totusi, exista si variante sanatoase, tot ce trebuie sa faci este sa verifici etichetele.

Mitul 7: Vei avea mai putina energie
Majoritatea oamenilor, in special daca renunta la mancarea procesata, vor avea mai multa energie dupa ce vor trece la dieta vegetariana. Daca totusi ai probleme, inseamna ca nu ai destul fier sau vitamina B12.

Autor:  Andreea Utza