Site coolinaria.ro

10 imbunatatiri pentru frisca


10 imbunatatiri pentru frisca Frisca este un aliment minunat. Dulce, bogata si usor de facut, ea poate imbunatati aproape orice desert. Iata cum, prin cateva trucuri, poti schimba gustul clasic de frisca intr-unul si mai delicios.

1. Foloseste ierburi proaspete
Poti aduga ierburi in frisca ta, in special busuioc. Pune smantana pentru frisca alaturi de busuioc intr-o tigaie si lasa-le pana aproape sa dea in clocot. Ia tigaia de pe foc, las-o sa se raceasca, apoi scoate ierburile. Abia acum poti bate frisca, ca in mod obisnuit.

2. Apa de trandafiri
Doar un strop de apa de trandafiri poate da un gust deosebit deserturilor. Frisca ta va fi florala, frumos mirositoare si delicioasa. Foloseste o lingurita de apa de trandafir la o cana de frisca.

3. Alcool
Nu trebuie sa exagerezi cu acest ingredient, doar un strop te poate duce departe. Trebuie sa adaugi doar putin, cat sa oferi o noua aroma. Cu siguranta vei realiza un desert minunat cu o astfel de frisca. Foloseste o lingura de alcool la o cana de frisca.

4. Ciocolata
Pentru un gust puternic de ciocolata, poti adauga ciocolata topita in frisca. Este chiar mai delicios decat suna. Foloseste un sfert de cana de ciocolata si o lingura de zahar la o cana de frisca. Incalzeste zaharul cu frisca intr-o tigaie mica, apoi, dupa ce zaharul s-a dizolvat, ia tigaia de pe foc si amesteca ciocolata pana cand se topeste. Dupa ce amestecul s-a racit complet, poti bate frisca.


5. Cacao
Un lucru mai bun decat frisca este frisca cu ciocolata. Foloseste o lingura de cacao neindulcita la o cana de frisca.

6. Diferite extracte
Alege-ti extractul preferat (vanilie, menta sau migdale) si adauga cativa stropi in frisca. Foloseste cam o jumatate de lingura la o cana de frisca.

7. Cafea
Frisca cu cafea este un topping excelent pentru un desert cu ciocolata. Foloseste doua lingurite de pudra de espresso la o cana de frisca.



Autor:  Andreea Utza