Site coolinaria.ro

Dieta DASH


Dieta DASH Cu aceasta dieta poti preveni hipertensiunea si o poti tine mai usor sub control. Cheia este sa mananci cat mai sanatos si cat se poate de echilibrat.

1. Teoria
Nutrientii precum potasiul, calciul, proteinele si fibrele sunt cruciale pentru a regla tensiunea arteriala. De asemenea, este destul de simplu. Fructele, legumele, cerealele integrale si lactatele cu continut scazut de grasimi sunt cele pe care le doresti in dieta ta.

2. Si mai important
Evita dulciurile si carnea rosie! De asemenea, ai putea sa reduci si din cantitatile de sare si apoi... voila! O dieta perfecta.

3. Spune da pestelui si legumelor
Cu moderatie! Au putine grasimi si iti vor ajuta inima in lupta impotriva bolilor. De asemenea, mananca multe legume si cereale integrale. Majoritatea mancarurilor de acest fel sunt bogate in fibre, calciu, proteine si potasiu, cam tot ceea ce am spus mai sus ca sunt de preferat.

4. Uita de sare
In schimb, asezoneaza-ti mancarurile cu ierburi, condimente si zeama de lamaie. Inima ta iti va multumi.

5. Dulciuri?!
Daca vrei dulciuri, renunta la deserturile pline de grasimi si de zahar. Satisfacerea poftei de dulce o vei face cu fructe!



6. Vei pierde in greutate?
Cel mai probabil da. Desi nu este o dieta axata pe asta, este foarte posibil sa pierzi in greutate mai ales daca renunti la dulciuri. Unele studii spun ca poti pierde pana la 8 kilograme.

7. Exista vreun risc?
In principiu nu. Totusi, daca ai vreo problema cu inima, ar trebui ca mai intai sa vorbesti cu medicul ca sa te asiguri ca aceasta dieta este ceea ce ai nevoie.

8. Cat de usor va fi?
Depinde de tine daca vrei sa renunti sau nu la dulciuri. Dieta nu se restrange la cateva feluri de mancare asa ca nu va fi foarte greu sa o urmezi pe termen lung.

Autor:  Andreea Utza