Site coolinaria.ro

Dieta TLC


Dieta TLC Este o dieta care te va ajuta la scaderea colesterolului cu 8-10 procente in sase saptamani. TLC vine de la Therapeutic Lifestyle Changes si studiile au aratat ca reduce riscul de boli cardiovasculare.

1. Ce face?
Aceasta dieta are ca scop scaderea colesterolului. Cheia sta in reducerea grasimilor, in special cele saturate. Grasimile din carne, lapte si prajeala cresc nivelul colesterolului, care va creste riscul infarctului.

2. Am nevoie si de medicamente?
Nu, reducerea colesterolului si cresterea numarului de fibre te va ajuta sa combati aceasta problema, de multe ori fara medicatie.

3. Cum functioneaza?
Incepe prin a seta numarul caloriilor pe care le vei manca in fiecare zi. Undeva la 2500 la barbati si 1800 la femei. In cazul in care vreti sa si slabiti, scadeti numarul la 1600 la barbati si 1200 la femei. Apoi reduceti grasimile saturate cu 7 procente prin a manca mai putine lactate cu grasime, cum este untul. De asemenea, reduceti numarul colesterolului dietetic la 200 de miligrame pe zi, adica aproximativ 50 de grame de branza.

4. Ce pot manca?
Cel mai bine este sa mananci carne fara piele, cum ar fi puiul, curcan sau pestele. Carnea rosie nu este deloc buna, deoarece are foarte multe grasimi saturate. Mananca multe fructe si legume. Cel putin 4 portii de fructe pe zi si de la 3 pana la 5 portii de legume.



5. Ce nu pot manca?
Grasimi saturate! Evita laptele care nu este degresat, carnea de vita, porcul si orice ai de gand sa prajesti si vei fi in siguranta.

6. Voi slabi?
Acest lucru nu este stiut. Aceasta dieta a fost facuta pentru a imbunatati nivelul colesterolului, nu pentru a slabi. Totusi, studiile arata ca majoritatea dietelor cu putine grasimi tind sa promoveze pierderea chilogramelor.

7. Exista vreun risc?
Nu, dieta nu prezinta niciun risc pentru tine sau chiar pentru copiii tai. Deoarece numarul copiilor obezi creste, acestia incep sa aiba probleme din ce in ce mai mari pe care doar adulti pe aveau, asa ca unii doctori prescriu TLC pentru a preveni sau a combate aceste probleme.

Autor:  Andreea Utza