Site coolinaria.ro

7 sfaturi pentru cea mai buna supa facuta acasa


7 sfaturi pentru cea mai buna supa facuta acasa A face o supa este aproape la fel de confortabil ca a o manca. Iata cateva sfaturi simple pentru a imbunatati supa ta deja delicioasa.

1. Dubleaza-ti reteta
Retelete de supa sunt foarte usor de facut in portii mari. De asemenea, supa poate fi foarte usor tinuta la congelator pentru a fi mancata mai tarziu. Asa ca dubleaza ingredientele, ia o oala mai mare si prepara doua mese intr-una.

2. Indulceste-ti legumele
Pentru a face o supa cat mai buna va trebui sa imbunatatesti gustul legumelor. Ceapa, usturoiul sau morcovii sunt o parte a tuturor retelelor de supa, asa ca fa un sote cu ulei sau unt. Fii sigura ca le-ai gatit destul de mult inainte sa treci la pasul urmator.

3. Nu pune prea multa sare
Acest lucru depinde si de ingredientele pe care le vei folosi. Legumele, pasta de tomate si fasolea la conserva au deja niveluri mari de sodiu. De aceea, vei dori sa adaugi sarea abia la sfarsit, dupa ce ai gustat si esti sigur ca este nevoie.

4. Laptele in supa
Laptele rece se va coagula daca il adaugi direct in supa fierbinte. Trebuie mai intai sa incalzesti laptele si abia apoi il poti turna.



5. Smantana
Ca si laptele, smantana va trebui sa fie calda inainte sa o pui in supa pentru a preveni coagularea. Acestea sunt de obicei supe mai cremoase si mai groase decat celelalte, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie prea groase.

6. Serveste-le cum trebuie
Daca servesti o supa fierbinte, asigura-te ca este destul de fierbinte. De asemenea, o supa ca aperitiv ar trebui sa aiba in jur de 250 ml. Daca supa nu este servita ca aperitiv, atunci un bol de 350 de ml va fi de ajuns.

7. Racirea
Lasa supa sa se raceasca la temperatura camerei, neacoperita pentru o ora sau o ora si jumatate. Apoi acoper-o si pune-o la frigider pana cand este rece. Supele pot rezista in frigider pana la 3 zile.

Autor:  Andreea Utza