Site coolinaria.ro

Beneficiile ceaiului verde


Beneficiile ceaiului verde Ceaiul verde este cea mai sanatoasa bautura de pe planeta. Este plina de antioxidanti si nutrienti care au efecte benefice asupra corpului. Printre beneficii se afla buna functionare a creierului, pierderea grasimilor, scaderea riscului de cancer si multe altele.

1. Are compusi bioactivi
Ceaiul verde este mai mult decat un lichid. Multi dintre compusii frunzelor vor ajunge in bautura. Acestea au o multime de nutrienti. Are antioxidanti, care reduc formarea radicalilor liberi in corp, protejand celulele de daune. Acesti radicali liberi au un rol in imbatranire si in tot felul de boli.

2. Compusii pot ajuta functionarea creierului
Ceaiul verde face mult mai mult decat sa te tina treaz, te va face si mai destept. Nu contine la fel de multa cofeina ca si cafeaua, dar este de ajuns. De asemenea, ceaiul verde contine si un amino acid care creste activitatea creierului.

3. Ceaiul verde creste arderea grasimilor
Daca te uiti la ingredientele unui supliment pentru arderea grasimilor, exista foarte mari sanse ca acestea sa contina si ceai verde. Un studiu a aratat ca acest ceai creste oxidarea grasimilor cu pana la 17 procente. De asemenea, cofeina creste nivelul de energie din organism.



4. Antixodidantii scad riscul cancerului
Cancerul este cauzat de cresterea necontrolata a celulelor. Antoxidantii au un efect protectiv impotriva cancerului. Ceaiul verde este o sursa excelenta de antoxidanti foarte puternici, ceea ce insemana ca te va proteja si impotriva cancerului.

5. Poate omori bacteriile
Unele studii arata ca ceaiul omoara bacteriile si reduce riscul de infectii. De asemenea, te va proteja si impotriva streptococilor. Consumul de ceai verde este asociat cu imbunatatirea sanatatii dentare si reduce riscul cariilor.

6. Reduce riscul bolilor cardiovasculare
Problemele cardiovasculare, incluzand bolile de inima si infarct sunt unele din cele mai mari probleme la nivel mondial. Studiile au aratat ca ceaiul verde reduce riscul acestor probleme.

Autor:  Andreea Utza