Site coolinaria.ro

Cat timp poti tine alimentele in frigider


Cat timp poti tine alimentele in frigider Intoxicatiile alimentare si alte boli cauzate de mancaruri stricate pot fi usor evitate, daca stii cand e momentul sa arunci un anumit aliment. Majoritatea oamenilor asteapta prea mult pana sa arunce mancarea din frigider. Iata cat de mult rezista urmatoarele categorii de alimente.

1. Fructele si legumele
Fii intotdeauna atent la diferite pete sau defecte ale acestora, deoarece ele pot insemna ca fructele sau legumele au fost expuse la temperaturi nepotrivite in timpul transportului. Asta poate cauza deteriorarea mai rapida. In general, daca nu le-ai taiat, le poti pasta pentru cateva saptamani. Odata ce le-ai taiat, trebuie sa le consumi in 3-4 zile.

2. Mancarurile ambalate
Conservele, alimentele uscate, condimentele si nucile nu se strica repede, dar trebuie sa le consumi inainte sa expire. Odata ce ai deschis o conserva, continutul ei incepe sa se deterioreze, asa ca nu o lasa desfacuta in frigider.

3. Lapte, branza si iaurt
Dupa ce au expirat, arunca-le imediat si nu le depozita pe rafturile de pe usa frigiderului, deoarece acolo este mai cald. Laptele trebuie baut in cateva zile, dupa ce l-ai desfacut. Miroase-l inainte sa-l gusti. Branzeturile moi nu dureaza mai mult de o saptamana, pe cand cele tari se pot pastra pana la 3-4 saptamani. De asemenea, poti ingheta branza si pastra pana la 6 luni.



4. Oua
Ouale nefierte pot fi tinute la frigider pana la 5 saptamani. Unele pot avea data de expirare, fii atent la aceasta.

5. Carnea
Unele tipuri de carne proaspata, precum cea de pui, pot fi pastrate la frigider 1-2 zile, in timp ce alte varietati poti rezista pana la 5.

6. Painea
Fii intotdeauna atent la data de expirare a painii. Ii poti prelungi termenul daca o fii in frigider, dar nu va mai fi la fel de buna. De asemenea, o poti ingheta si pastra pana la 3 luni.

Autor:  Andreea Utza