Site coolinaria.ro

Cum sa folosesti cuisoarele


Cum sa folosesti cuisoarele Cuisoarele sunt condimente cu un gust intens si un miros puternic, dar placut. Le poti pune in mancaruri sau le poti folosi pentru proprietatile lor medicinale. Iata cele mai comune intrebuintari pentru cuisoare.

1. Pentru a-ti aroma mancarurile
Cuisoarele au un gust puternic si condimentat, care da o senzatie de caldura atunci cand sunt mestecate. De aceea, nu ai nevoie de prea mult pentru a da un gust deosebit mancarurilor tale. Iata cateva exemple

In placinte
De obicei, cuisoarele se pun in placinta cu mere, deoarece merge foarte bine in combinatie cu merele si scortisoara. Le poti folosi si in alte prajituri cu fructe, care ar beneficia de pe urma unei arome calde si condimentate.

In bucataria indiana
Daca iti place sa incerci mancaruri noi, e timpul sa-i dai o sansa bucatariei indiene. Probabil ca stii ca aceasta foloseste multe condimente, iar cuisoarele sunt unele dintre acestea. Le poti folosi in retetele de curry.

In mancarurile cu dovleac
Cuisoarele completeaza foarte bine gustul dovleacului, de aceea le poti folosi in astfel de retete. De asemenea, nu uita de placinta cu dovleac, si ea poate beneficia de pe urma catorva cuisoare.



2. In bauturi
Cuisoarele sunt excelente pentru bauturile de iarna, cum ar fi ceaiuri calde sau vin fiert. Nici ciocolata calda nu e mai prejos. Fie ca le pui intregi, fie ca preferi sa le pisezi si sa le amesteci in bauturi, cuisoarele nu te vor dezamagi.

3. Pentru casa
Cuisoarele au nenumarate beneficii si pentru casa. Pentru inceput ele pot fi folosite pentru a indeparta insectele, in special mustele care-ti intra in casa exact cand nu te astepti.
Datorita mirosului lor puternic, cuisoarele pot fi folosite pentru a-ti reimprospata mirosul din casa. Infige cateva intr-o portocala, vei fi uimit de mirosul care se va raspandi in casa.

Autor:  Andreea Utza