Site coolinaria.ro

Alimente bogate in magneziu


Alimente bogate in magneziu Magneziul este bun pentru inima, muschi si sistemul imunitar. Deficienta de magneziu are rareori simptome si poate duce la ameteala, voma, stari de oboseala si pierderea poftei de mancare... Iata care sunt alimentele pe care ar trebui sa le consumi pentru a te asigura ca obtii suficient magneziu:

1. Migdale
Migdalele contin 105 mg de magneziu intr-un sfert de cana. De asemenea, sunt bogate in vitamina E, un antioxidant care pastreaza sistemul imunitar puternic si ochii sanatosi. De asemenea, sunt bogate in proteine, care te ajuta sa te simti satul si sa slabesti, in acelasi timp.

2. Seminte de susan
Acestea contin 100 mg de magneziu, in aproximativ 30 de grame de seminte coapte. Ele sunt si o sursa buna de fier si de vitamina B6.

3. Seminte de floarea soarelui
Un sfert de cana de seminte de floarea soarelui contine 128 mg de magneziu. Ele sunt si o sursa foarte buna de calciu. De asemenea, sunt bogate in grasimi polinesaturate, care reduc colesterolul rau, atunci cand sunt mancate cu moderatie.

4. Bananele
O banana de marime medie contine cam 33 mg de magneziu. Atunci cand ele sunt inca putin verzi, sunt bogate in carbohidrati buni pentru tine, care te mentin satul si-ti dau energie. De asemenea, bananele contin potasiu, un electrolit care ajuta la scaderea tensiunii in mod natural.



5. Caju
Un sfert de cana de nuci caju contine 90 de mg de magneziu. In plus, o portie din aceste nuci contine aproape 10% din doza zilnica recomandata de fier. Ele sunt si o sursa excelenta de vitamina K.

6. Tofu
O jumatate de cana de tofu contine 37 mg de magneziu. Aceasta sursa vegetariana de proteine iti ofera si 43% din necesarul zilic de calciu. Tofu contine si fier, un mineral de care corpul care nevoie pentru a produce hemoglobina.

7. Seminte de dovleac
Vei gasi aproximativ 74 de mg de magneziu in 30 de grame de seminte de dovleac. Acestea contin si 5 grame de fibre, grasimi mononesaturate, dar si 5 grame de proteine.

Autor:  Andreea Utza