Site coolinaria.ro

Inveseleste-te mancand


Inveseleste-te mancand Daca atunci cand esti stresat sau suparat primul lucru pe care il faci este sa mananci ceva dulce, atunci stii ca senzatia de satisfactie e temporara si iritabilitatea va reveni cat de curand. Daca dieta ta este cea care te intristeaza, este timpul sa afli cum te poti inveseli mancand:

1. Cafeina
Daca simti ca prima cafea a diminetii este esentiala, ai dreptate. Femeile care beau cel putin doua cesti de cafea pe zi au un risc de depresie mai scazut cu pana la 15%, fata de cele care nu consuma deloc.

2. Grasimile
Grasimile ne dau o satisfactie nemarginita, deoarece produc o digestie lenta si calma. In special oamenii care consuma acizi grasi omega-3 tind sa aiba o rata mult mai scazuta a depresiei. In plus, aceste grasimi au un rol important in creier, mai exact in functia ce regleaza emotiile.
Pentru a consuma destul omega-3, mananca cel putin doua portii de peste uleios, pe saptamana. Somonul este o alegere excelenta. De asemenea, si nucile si avocado sunt alegeri bune. Trebuie sa consumi cam doua grame de omega-3 pe zi.

3. Carbohidratii
Este dupa amiaza si nu te poti gandi decat la faptul ca vrei ceva de la automat. Asta deoarece corpul tau are nevoie de carbohidrati. Scapa de oboseala de la miezul zilei mancand ceva sanatos. De exemplu, o portie de cereale.



4. Salate
Creierul tau va beneficia de pe urma unei salate la pranz. In special daca vei adauga si cateva frunze de spanac. Acesta este bogat in folat. Persoanele care au un nivel scazut al acestei vitamine tind sa fie mai des morocanosi.
Ia exemplu de la Popeye marinarul. Deoarece folatul este solubil in apa, corpul tau nu il depoziteaza si ai nevoie de o sursa continua, prin mancarurile pe care le consumi. Spanacul este regele verdeturilor, avand 33% din zilnicul de folat recomandat pentru femei.

5. Condimente
Condimentele te pot face un om mai prietenos. Curcuma, un aliment atotprezent in curry-ul indian este responsabila pentru culoarea intensa a turmericului. Acesta este cunoscut deoarece protejeaza neuronii impotriva efectelor stresului.

Autor:  Andreea Utza