Site coolinaria.ro

6 moduri in care uleiul de cocos te ajuta sa slabesti


6 moduri in care uleiul de cocos te ajuta sa slabesti Cand vine vorba despre superalimentele care te pot ajuta sa slabesti, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune. Cel organic are numeroase beneficii in lupta cu kilogramele in plus. Iata 6 moduri in care uleiul de cocos te ajuta sa slabesti.

1. Iti da energie
Uleiul de cocos contine un acid gras esential, care, spre deosebire de alte grasimi saturate, nu este stocat de catre organism ca fiind grasime, ci este transportat direct in ficat, unde este transformat in energie. Ce inseamna asta? Inseamna ca daca vei adauga 2-3 lingurite de ulei de coos in regimul zilnic, iti vei creste nivelul de energie cu pana la 5%.

2. Te scapa de pofta de dulciuri
Tot datorita acelui acid gras esential, mai exact, datorita procesarii acestuia, organismul se simte satul si nu te mai confrunti cu poftele de dulce, greu de controlat. E evident cum te ajuta sa slabesti mai usor.

3. Arde grasimea mai repede
Daca vrei sa-ti micsorezi aportul zilnic de calorii si sa slabesti mai repede fara sa daunezi sanatatii, foloseste uleiul de cocos. El ajuta corpul sa digere hrana mai usor si absoarbe nutrientii. Asta inseamna ca mananci mai putin fara sa te simti slabit sau obosit tot timpul.



4. Echilibreaza nivelul hormonilor
Trigliceridele din uleiul de cocos ajuta corpul sa produca mai multi hormoni sanatosi. Acestia sunt importanti pentru digestie, pentru reducerea stresului, a anxietatii. De asemenea, ei cresc energia si te ajuta sa arzi grasimile incapatanate, precum cele din jurul taliei, de pe fese si coapse.

5. Ajuta la absorbtia nutrientilor
Cum am mai spus, uleiul de cocos imbunatateste digestia. Mai important decat atat, consumul zilnic iti ajuta tractul digestiv sa absoarba vitaminele liposolubile, A, D, E si K. Acestea sunt importante pentru regenerarea celulara, pentru sanatatea pielii, a oaselor si a functiilor creierului.

6. Zaharul din sange
Deoarece uleiul de cocos se absoarbe usor, fara sa aiba nevoie de enzime digestive, pancreasul nu mai este stresat si poate produce insulina mai usor. De asemenea, fiind o grasime saturata, uleiul de cocos le permite celulelor sa se lipeasca de insulina mult mai usor, in timpul digestiei.

Autor:  Andreea Utza