Site coolinaria.ro

Ciresele... nu doar gustoase


Ciresele... nu doar gustoase Ciresele sunt fructele mele preferate, sunt singurele alimente de care pur si simplu nu ma pot satura si fiecare primavara este pentru mine un motiv de bucurie tocmai datorita faptului ca este sezonul acestor fructe minunate. Nu numai ca sunt foarte gustoase si racoritoare, atat in forma proaspata, dar si sub forma de compot sau suc, ciresele sunt si foarte benefice pentru sanatate. Scriam la un moment dat despre importanta detoxifierii si cum se recomanda ca aceasta sa se efectueze primavara si toamna. Ei bine, pentru „curatenia” de primavara, ciresele sunt ideale, constituind un diuretic senzational. in acest sens, se recomanda consumul de cirese ca mic dejun, sau ca aliment exclusiv timp de 2-3 zile (nu recomand aceasta cura pentru ca nu stiu care organism ar rezista sa manance numai cirese atat timp fara sa se imbolnaveasca).

Consumul de cirese contribuie la eliminarea toxinelor si reziduurilor din corp, amelioreaza digestia si implicit tranzitul instestinal, intarzie procesul de imbatranire, este ideal pentru tratarea afectiunilor hepatice, anemiilor, artritelor, litizei renale. Delicioasele fructe sunt bine tolerate de diabetici, vindeca inflamatiile, combat febra, celulita si cuperoza. Nici nu este de mirare avand in vedere continutul lor in acizi organici, vitamina A, B1, B2, B6, C, E, P, PP, potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, sulf, zinc, cupru, mangan.

Ciresele sunt senzationale nu doar consumate ci si aplicate sub forma de comprese pentru tratarea migrenelor si ca masca de ten pentru redarea elasticitatii pielii.

Concluzia este clara, ciresele sunt niste fructe minunate asa ca nu pierde vremea si profita de sezonul lor pentru a-i reda organismului tau energia de care are nevoie.

Autor:  Raluca Alupoaie